Love this post:Love this 0

Hejsan pinglor!

Nu tar vi fredagen! Vaknade av Tjajkovskijs Svansjön imorse. Kärleken har hittat klassisk musik på sin iPhone och testar en ny väcknings-musik varje morgon för att få bästa möjliga start på dagen. “Vitsit, tää Vivaldi on kyl’ hyvä!” (Fasiken va Vivaldi e braa!) och så spelar han upp Four Seasons och jag bara skrattar. Inte kan man tolka Vivaldi som vitsi tää on hyvä! Eller jo, det kan man. Från en iPhone. Värre var det då de första Nokia-telefonerna hade ringtoner som var imiterade av klassisk musik. “Förlåt dem inte Gud, för de visste vad de gjorde” skrev Ilkka Siukosaari om Nokia-telefonernas ringsignaler i sin kolumn i Kokkolalehti, kommer jag ihåg. Jag sitter med en nästan förnärmad min, höjda ögonbryn och säger att jag faktiskt har dansat balett till detta mästerverk. Och att jag växt upp med klassisk musik. Och om han visste om att Tjajkovskij var homosexuell och fast man kunde tro att han var i balans när man lyssnar på de eleganta och geniala musikstycken han skapat, led han av svåra depressioner och nervkriser. Bara jag inte behöver vakna till Walkürenritt av Wagner i morgon (The Ride of the Valkyries), haha!

Från klassisk musik till pyjamasbyxor: Ser ni, jag har Burberry pyjamasbyxor. Ooo-jaa, de var i ett av de tre *host, host* paketen från Net a Porter. Jag slog till då det blev rea. För man älskar väl inget plagg så mycket som sina pyjamasbyxor?

You may also like...

6 Comments

 1. Ja visst är det väl så att all skön “musik” skapas ur ångest och ibland förtvivlan. Det är det som gör livet så paradoxt och med det hoppfullt. En stor poet har uttryck något liknande i en av sina sånger. “There is a crack in everything, that´s how the light gets in. Forget your perfect offering” ,Leonard Cohen.

  Asfaltsblomman

 2. Pyamasbyxor är da shit. Och långkallingar! Inte mycket som slår det.

 3. Ja, pyjamasbyxor är bäst och yllesockor!

  Ha en skön helg.

 4. Ja, dansa balett det kan du!

  Pyjamasbyxor är bra,
  själv föredrar jag nattpaita!

  Behöver du sockor?

  Trevligt veckoslut!

  kram

 5. Såg Svansjön med Bounce för några veckor sedan. Grymt och jag kan verkligen rekommendera den!
  Fina pjamasbyxor!
  Kram Jannike

 6. Åh golvet är superfint. vi skall så småningom börja med golvet i sovrummet. Tror det kan bli någon liknande för oss då.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *