Love this post:Love this 0

 

Min Personal trainer, Tiia-Lotta, har gjort upp en mat-vecka åt mig. Efter att hon har analyserat min egna matdagbok, som jag skrev i april, planerat min träning och allt jag behöver sätta i mig för att må bra, har jag nu i handen en lång lista på vad jag skall äta per dag. Det jag tillförst var lite rädd för var att om jag skulle vara tvungen att sörpla i mig råa ägg och sån’t. För jag är ingen Rambo, nä, vad heter han…? Rocky! Men nej, inget farligt och konstigt hade hon lagt upp till mig. Till morgonmål en salig blandning av naturell yoghurt, kvarg, nötter, sesamfrön, solrosfrön, bär. Och så ger hon ger ut exakta mått. Efter detta stadiga morgonmål har jag ännu fyra mål jag skall avklara och det är verkligen svårt att lära in sig att äta så ofta.

Min mat består bland annat av goda avocadon, melon, yoghurt, sallad, fisk, kött eller kyckling, ägg, smoothies och vitaminer som D för att ta upp magnesium.. Och fiskleverolja (blä!). Härligt att inte behöva tänka själv utan veta att man är i goda händer för att orka och bli stark! Skall dela med mig av några goda och mycket hälsosamma smoothie recept senare!

Önskar er en underbar dag!

 

You may also like...

8 Comments

 1. Hej!

  Härligt att höra att hon verkar ha lagt mycket lite kolhydrater åt dig (åtminstone nämner du dom inga 😉

  Ända sedan jag övergått till Primal eller stenåldersdiet eller vad man nu vill kalla det (lite snabba kolhydrater & inget processad mat eller socker & vitt mjöl etc.)
  Så har jag SÅÅÅ mycket mer energi, mår så mycket bättre och kroppen känns i god balans & välmående.

  Hoppas det kommer att gå väl för dig med!

  1. Tack Laura!

 2. Kolhydraterna finns i frukten och grönsakerna, och dwt äe nog de bästa kolhydraterna som finns. Kvarg, eller lättkesella brukar vi äta hemma. Smaksätter man den med lite blandsadt (utan konstigt aspartam..) så blir det som en god och fet yogurt, fast den är smal och proteinrik, hur bra som helst alltså 🙂 mättar bra också!

  Lycka till med din nya mat 🙂

  Kram /iris

 3. Mums vad det låter gott alltihopa! Morgonmålet låter som nåt jag typiskt äter om mornarna men kanske lite färre sorter/gång. Listan på vad du äter bevisar ju verkligen att hälsosam inte allt behöver vara tråkig, snarare tvärtom. Nu blev jag hungrig 😉

 4. Hej vackra M, roligt att du skriver lite om hälsa med. Jag trodde jag visste ALLT om att äta
  Nyttigt och hade årovat det mesta från low calorie – no no till protein osv men inget har fungerat så bra
  Som rawfood, jag kör ca 80% raw till vardags när jag är ledig och har lite mer tid kör jag 100%.
  det fantastiska med det 3 saker, 1. klarheten i bollen! Alla ideer som kommer som ur en kulspruta m a o bra för de gråa cellerna, 2. Viktminskningen. Slår alla andra metoder. 3. Energin, jag blir som en energizer medan jag blivit trött utav andra. Skulle bara prova 1 vecka.. Det var 2 år sedan.. Lycka till!

 5. Jag är jätteimponerad att du tar tag i det. Jag är inte direkt överviktig men har alltid haft struliga matvanor så jag tog hjälp av en dietist och har nu ätit ordentligt i tre veckor, men som du säger, jösses vad mycket mat man äter! 🙂

 6. Åh vilken ångest! Jag borde verkligen ta tag i kosten och träningen. Just träningen, att röra på sig saknar jag. Jag behöver inte en PT, jag behöver inte någon dietist det jag behöver är någon som ser till att effektivisera mitt liv! Jag går upp runt fem, går till sängs runt midnatt. Jag förstår inte hur jag ska få ihop mat och träning med barn och jobb. Hatar’t

  Lycka till fina du!
  Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *