Nya restaurangen i stan – Roja

Love this post:Love this 16

Äntligen har Roja öppnat sina dörrar! I flera veckor har vi gått nyfiket och sneglat mot affärslokalen där i hörnet vid Chydeniusparken. (kom på att jag hyrde ut lokalen till de förra hyresgästerna för flera flera år sedan, nåja, det var bara en sidenote). Sett att något är på gång… Och så öppnade de, nästan lite i smyg. Klart jag redan var där en av de första dagarna och lunchade!

Mamma och jag satt en dag och åt deras himmelskt goda sallasbuffé, älskade rödbetorna och chevrén, rostade frön och allt gott! Varje dag har de också varm mat och efterrätt. (idag åt jag t.ex creme brulée) Farmor och faster kom också förbi och satte sig ner på lunch. Och så älskade modersmålslektorn! Och där satt vi alla kvinnor och skrattade högt och lunchen kanske liiiite drog ut på tiden den dagen.

Mattias fyllde ju år just, så nu har jag bokat bord åt oss, vår familj och vänner. Pratade just med köksmästaren Esa om önskemålen för kvällen. Skall bli sååå härligt!

I detta kyliga väder är Heart of Lovikka klänningen underbar! Så varm och skön och bekvääääm!

“Roja…kuinka tuo nyt lausutaan? Roja on espanjankieltä, se on feminiininen muoto sanalle verenpunainen. Lyhyt ja ytimekäs nimemme kuvaa intohimoa, heittäytymistä, unelmien tavoittelua ja idean alulle puskenutta naisenergiaa. Itse lausumme Rojan kotoisasti jiillä. Maailmankansalainen hönkäisee sujuvasti espanjalaisittain jiin tilalle karkean hoon. Tyyli on ehdottomasti vapaa, pääasia on että Roja on mahdollisimman monilla huulilla!”

De har sin servis från Pentiks nya Kivi (“Sten”) kollektion och den är som pricken över i:et i det hela. Vilka vackra tallrikar och muggar!

Och kaffet sen… Ni vet ju att jag inte är en kaffedrickare, så om jag avnjuter denna dryck måste det ju vara något alldeles speciellt! De bjuder kunderna på Nordquists Amigas kaffe, extra mörkrostat, kraftfull och balanserad, säger de som vet. Amigas görs av bönor från kaffeodlingar som drivs av kvinnor.

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *