Love this post:Love this 15

skorpan-4279

Skorpan.

skorpan-4253

Att hemlagad glass kan vara så mycket godare!

Går ni runt hemma utan att riktigt veta vad ni ska göra eller längtar familjen efter att åka och fika? Då rekommenderar jag att ni letar upp ett gemytligt sommarcafé som gör sin egen glass. Ni kommer säkert få leta lite, men jag lovar att det är värt det.

För några dagar sedan fick vi tipset av Pappa Kaptenen om att Skorpan i Jakobstad börjat göra egen glass. Jag har varit på Skorpan förut, tycker om innegården, den familjära känslan, att de hela tiden snickrar på och gör det mysigare och mysigare.

Men glassen hörrni, herremintid. Glass är ju alltid jättegott, men hemlagad glass är ju som natt och dag. Här var det sex smaker att välja på, jag tog citronsorbet, salt & karamell och kanelbulleglass. Helt galet gott, speciellt kanelbulleglassen. Sen vet jag att det fanns lakritsglass och rabarbersorbet också, det ska jag absolut prova nästa gång. Sen var det en smak till, men jag kommer inte ihåg vilken. Kanske nån av er vet?

skorpan-4257

Fick träffa dessa rara tjejer och titta bakom disken hur allt går till!

skorpan-4269

Vi hade lite tur, fina Robin som driver stället kom och dukade av vårt bord och pratade en stund. Det var så härligt att höra honom berätta, och faktiskt få följa med på guidad tur i mejeriet(!!!), hur idén, glasstillverkning, bageriet och allt görs. Sådär härligt galet och målmedvetet.

Det senaste är tydligen att Skorpan köpt en gammal Citroenglassbil från Tyskland. Tänk att vi får en veteranglassbil i Österbotten i sommar. De hade tänkt köra upp den hela vägen, men fick rådet att låta bli. Undrar om den har nån sån där gammal glassbilstruddelutt?

Den glassbilen kommer ni att se utanför Sköna Claras imorgon, då den stora SOMMARREAN börjar! Tjohoo!

Så vet ni inte vad ni ska göra en varm sommardag, eller om det regnar och ni tröttnar på att vara hemma, kolla upp alla lokala caféer och om det finns något som gör egen glass, åk dit.

skorpan-4274

skorpan-4330

Nybakat bröd, doftar och smakar så gott, så gott!

skorpan-4298 skorpan-4307

Odd Molly jumpsuit, finns på rea nu!

You may also like...

3 Comments

  1. Det med glass sorterna har jag ingen aning om men….syns det inte på skylten bakom er tjejer? Mango? 🙂

  2. Är det här reklam eller bara ett vanligt inlägg?

    1. Ett vanligt inlägg:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *