Love this post:Love this 20

Sommar och grillning, det går liksom inte att tjata ut. Oavsett om gästerna är många, om alla ta med sig det som ska upp på gallret eller om man samlas för finmiddag. Eller så gör ni som vi gjorde ikväll, helgrillar en kyckling och rensar skafferiet. Klurigt tänkte jag först, men när man väl sätter den på en ölburk så är det faktiskt ingen konst, den lagar sig själv medan man kan fundera på vad som ska vara till. Eller bada:)

 Grundtanken i receptet är att hela kycklingen placeras på en halvt urdrucken ölburk för att den ska bli saftig och fin. Jag försöker att låta bli att tänka på hur den ser ut, men ni är säkert flera så den känsliga kan blunda lite i början. Så får den stå nere bland glöden under grillens lock i drygt 1,5 timme. Den var säkert klar lite tidigare, men vi ville vara säkra innan vi lyfte ur den ur grillen. Vi snittade också skinnet på några ställen och stack ner vitlöksklyftor för lite extra smak, sen hade vi en mix av citron, olivolja, salt och peppar som vi penslade den med lite mellan varven. Här hade säkert en rökig grillsås varit perfekt, men nu tog vi det som fanns.

Fyllningen av rödlök, rosmarin, citron och vitlök blev perfekt. Rosmarin, citron och vitlök är säkra kort när det kommer till kyckling.

Sen tog vi bara några av potatisarna från lunchen, ryckte upp några morötter och blandade de med rödlök och la det i folie. Enkelt, men galet gott med lite smör och flingsalt till. Så fick foliepaketet också ligga med på grillen.

Kul selfie, på kocken och mig, mot det lilla köksfönstret där det går att sticka ut det som saknas till uteköket. Men här saknades inget.

Simsalabim, så har ni en enkel kycklingrätt som är kul att varva kycklingfiléerna, spetten eller kycklinglåren med. Det blir saftigt, gott och kan utan tvekan varieras och kryddas så det passar alla smaker och åldrar.

You may also like...

1 Comment

  1. Wow! Du är SÅ cool!- och inspirerar mig till tusen att våga fullfölja mina egna drömmar. Tack! ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *