Love this post:Love this 0

En läsare frågade om bloggar jag läser och här kommer en jag följt med sen den dagen hon började: GOOP! Det är alltså underbara skådespelaren Gwyneth Paltrow som ligger bakom denna fräscha blogg! Nu har hon kommit ut med en kokbok som heter My Father’s Daughter: Delicious, Easy Recipes Celebrating Family & Togetherness. I Systerysters Cosmopolitan hittade jag ett par recept av fru Paltrow som jag testat och gillat massor! Skall nog klicka hem kokboken – den verkar fantastisk!

Så här kommer ett enkelt recept på kykling Milanese och rostade körsbärstomater med rucola!

Kykling Milanese:

4 Ekologiska benfria kycklingsfiléer utan skinn
2,5 dl mjölk
4 dl ströbröd blandat med
1 tsk svartpeppar och 1 tsk havssalt
1 dl olivolja

Lägg kycklingsfiléerna mellan plastfolie. Platta ut dem så att de är riktigt tunna med en köttklubba eller en tung stekpanna. Häll mjölken i en vid skål och ströbrödet på en flat tallrik. Doppa filéerna först i mjölken och sedan i ströbrödet så att de får en jämn panering runt om. Hetta upp olivoljan i en teflonpanna. Stek filéerna först på ena sidan i ungefär 4 minuter och sedan på den andra sidan i cirka 3 minuter – tills de är bruna och krispiga.

Rostade körsbärstomater med rucola:

5 dl körsbäsrtomater
2 matskedar olivolja
havssalt
2,5 dl rucola
1 matsked balsamvinäger

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg tomaterna i en ugnsform och häll över 1 matsked olivolja och salta lätt. Rosta dem i ugnen i 45 minuter, rör  om då och då, tills de är spruckna och supersöta. Medan kycklingen steker färdigt: Häll 1 matsked olivolja över rucolan, tillsätt vinäger och salt och rör om försiktigt. Häll tomaterna över salladen. Lägg en kycklingfilé på varje tallrik och häll en handfull rucolablandning över det.

Bon Apetit!

Häll mjölken i en vid skål och ströbrödet på en flat tallrik.

Doppa filéerna först i mjölken och sedan i ströbrödet så att de får en jämn panering runt om.

Lägg tomaterna i en ugnsform och häll över 1 matsked olivolja och salta lätt.

Lägg en kycklingfilé på varje tallrik och häll en handfull rucolablandning över det. Och en liten klick crème fraiche.

You may also like...

3 Comments

  1. Oj det ser jättegott ut! Jag bläddrade också i boken här för några veckor sedan men köpte inte den ännu – tror jag vill ha den på engelska (i stället för den franska versionen i affären). En kompis till mig har boken och sa att där finns många trevliga historier och läckra recept! 🙂

  2. Mumselimums, måste testas a.s.a.p

  3. Oj vad gott! Men äter hon?! Mer än typ råa saker?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *