Love this post:Love this 1

Äventyr i landet Narnia

Historien om landet Narnia av C.S. Lewis har med sin blandning av äventyr och fantasy lockat läsare i över femtio år.
Berättelsens fyra barn – Peter, Susan, Edmund och Lucy – skickas till sin farbror på landsbygden för att undkomma bombningarna i London under andra världskriget. En dag hittar de vägen, via en garderob, till det magiska landet Narnia. Narnia bebos av fauner, kentaurer och talande djur. Den Vita häxan Jadis har tagit makten och håller landet i skräck. Genom en förtrollning har hon försänkt Narnia i en evig vinter. Enligt en gammal sägen skall fyra barn, två söner av Adam och två döttrar av Eva, jaga bort det onda från Narnia med hjälp av den stora kungen, lejonet Aslan. Befolkningen i Narnia väntar på Aslan som sin befriare. När han anländer kan den avgörande kampen mellan det goda och det onda börja.
Baserad på en roman av C.S. Lewis. Manus: Adrian Mitchell, Musik: Shaun Davey, Översättning till svenska: Mathias Blad, Johan Gille, Regi:Seija Metsärinne, Scenografi: Mimmi Resman, Kapellmästare: Ralf Nyqvist, Dräkter: Nina Silfverberg, Mask: Fia Derghokasian, Koreografi: Mia Malviniemi, Ljus: Mats Antell

Boka biljetterna här!

Alla bilder och text är lånad från Wasa teaters hemsida!

“Behind the stage” bloggen hittar ni här och Systerysters som spelar “den ena” Susan bloggar här!

Här är ett litet citat från Wasa teaters Narnia-bloggen som Samuel Erikson har skrivit “…Ikväll fick Wasa Teater äran att vara värd för officiellt genrep, och detta var scenariot då pjäsen var över. Själv hade jag äran att sitta i publiken och inte vara det minsta nervös för att något skulle gå fel. Mina grannar i publiken visade sig vara mina grannar i verkligheten också – liten värld vi lever i. Gnistor och färger, buller och bång och imponerande skådespeleri!…”

You may also like...

0 Comments

  1. Det blir ABSOLUT Häxan och Lejonet för mig!!
    Tack för inlägget. Skön helg!

  2. Fiiin ny header! 🙂 Man liksom gillar vintern lite mer då man ser bilden, hihi.

    Ha en trevlig helg!

  3. åh, jag fick titta på genrepet och det var ju helt underbart bra! 🙂 ha en fin helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *