Love this post:Love this 0

Thrillerdokumentären The Cove visar den massiva delfinslakt som pågår fördolt för omvärlden i den japanska kuststaden Taiji. Läs HBL:s recension här! Jag har ännu inte sett filmen, vet inte hur jag skulle stå ut. Blir tårögd vid bara tanken. Tycker det är vidrigt att dessa magnifika djur hålls i fångenskap.

 

När man seglar känner man sig aldrig ensam. Jag spejar alltid ut över havet och vet när de kommer. Det är alltid stort när man ser de första delfinerna på en resa. När vi seglade upp Windfall första gången från Medelhavet såg jag de första delfinerna, ropade åt hela vår crew “Delfiner!”. Senare den kvällen, efter att ha sett sig mätt på de vackra delfinernas lekar runt båten ser jag något i horisonten på väg mot båten. Denna gång var det inte delfiner utan valar. Vi slackade skoten och såg en hel flock med mindre valar komma lugnt simmande fram till oss. De hade två ungar med sig. Plötsligt kände vi en svag duns mot båtskrovet. Det var en val som kliade sig mot båten (läste jag om senare) snurrade runt och SÅG rakt på mig. Världen stannade upp.

 

Det vackraste jag sett i mitt liv är delfiner simmande på natten i ett spegellugnt hav – Atlanten. De ser ut som sjöjungfrun, marelden lyser upp deras silhuett och bildar ett neonfärgat blåvitt virrvarr som sträcker sig några meter efter de lekande delfinerna. Det ser ut som en dröm. Tyst seglar vi fram. Svart är havet, svart är himlen. Blåvitt lysande delfiner och månen.

Min make har tagit bilderna när vi seglade på Atlanten.

Denna video har jag inte publicerat förr på bloggen. Lillebror bjuder igen på sina fina videon. Här seglar vi från Medelhavet upp till Östersjön 2007. Ungefär 30sec in i filmen ser ni valarna. Sen får ni höra mig yttra några ord och för er svenskar så översätter jag Lillebrors monolog i slutet: “Nu i Libanon, Horges slott, *#¤%* det smakar dyrt…”. Vi var inte i Libanon utan i Lissabon…

Nästa video är redan känd för er som följt med länge. Här seglar vi ner Windfall från Coccola till Medelhavet. Delfinerna lekte runt båten hela tiden. I slutet ser ni mig riktigt glad. Jag hängde med benen över relingen och en delfin hoppade rakt på min fot. Häftigt!

You may also like...

0 Comments

 1. Underbart!Jag har sett den sista många gånger och blir alltid lika fängslad.

 2. Gud va härligt, jag blir alldeles ömögd när jag ser det, vilken fantastisk tid det måste ha varit där ute!! Delfiner, så himla cool!

 3. Vilken HÄRLIG video! Man får en riktig “feel-good” känsla i hela kroppen! Du är charmig så det förslår! 🙂

 4. Det måste varit en helt fantastisk upplevelse!
  Kram

 5. Vilken resa, underbart!

  (Vet inte om jag vill se den filmen, usch…)

  Kramar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *