Love this post:Love this 0

Tycker man ser mycket sagor i film och serieväg just nu. Kom på mig själv hålla andan när jag såg trailern till den nya Snövit-filmen, Snow White and the Huntsman. Älskar sagor! Detta ser ut att vara en riktig action-rulle! Charlize Theron som den ondskefulla drottningen är så rysande bra! Och den där Huntsman-jägaren är inte illa han heller;)

Sen kommer också en annan, lite lättare, Snövit-film ut med Julia Roberts (eller har den kommit redan på bio, har i så fall missat den?). Mirror, mirror.
Serier såsom Grimm och Unce Upon a Time inspireras av gamla klassiska sagor, men nu visas upp med en modern touch.
Vilka är era älsklingssagor? Den lilla sjöjungfrun? Mästerkatten i stövlar?

You may also like...

6 Comments

 1. Tack för tipsen!

  Jag gillar den filmen som handlar om några syskon som går in i en garderob och kommer ut i en annan värld, den kom ut som film för några år sedan men jag kan inte komma på vad den heter 🙂 Kram

 2. Wow, vad roligt! 🙂

 3. Oj, dessa hade jag helt missat. Jag som älskar klassiska sagor 🙂 Askungen är nog en av mina favoriter, det finns en hel del nyproduktioner på den sagan, dels den med Drew barrymore, och så den lite äldre musikalversionen med Brandy i huvudrollen, och Whitney Houston som den goda fen, den är riktigt bra 🙂

  kram /iris

 4. Vad kul, jag älskar sagor jag också! Går inte så ofta på bio men detta måste nog även jag se. Älskar Snövit.
  Kram Jannike

 5. När jag var lite hade jag två favoriter. Operetten Trollflöjten med Håkan Hagegård, den är ju som en saga. Sen gick det Beatrice Potter filmatisering/balett där människorna bar djurdräkter och dansade fram en fantastisk saga. Gud vad jag älskade den. Önskar att jag hade den på DVD.

  Förutom det så älskade jag höra farmor och farfar berätta om hur det var när dom var barn.

  Kram

 6. Såg den norska filmen “Trolljegeren” i helgen. Klart sevärd och annorlunda. Påminner om “The blair witch project”. I februari kom även “Huldran” så den återstår att se. Med tanke på alla skogsväsen vi har i nordisk historia förundras man över att inte det gjorts fler filmer om vättar, tomtar, skogsrån, näcken, småfolket…..!!

  Trevlig helg:)
  Petra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *