Love this post:Love this 1

 

Jag har alltid varit fascinerad av Nancy Meyers filmer och speciellt scendesignen i filmerna. Hon gör filmer som är visuellt vackra, klassiska och roliga. Filmen Something Gotta Give, med Jack Nicholson och Diane Keaton, är väl en av de vackraste husen på film? Huset, The Beach House, finns i och för sig på riktigt i Hamptons men många scener byggdes upp. Andra filmer som är skrivna och regiserade av Nancy Meyers och är en fröjd för inrednings-ögat är It’s Complicated och The Holiday till exempel (…och då jag kom att tänka på det så är inte The Father of the Bride och What Women Want illa heller). Klart att det inte är Meyers själv som bestämmer målfärg och puffar kuddar i sina filmer utan Jon Hutman, som blev Oscar nominerad för scenografin i Something Gotta Give (och också jobbade med The Holiday) och Beth Rubino är personerna vi har att tacka för inrednings inspirationen. Och självklart Meyers egna personliga designer James Radin. Bara googla hans namn och kolla på bilderna.

Jag som själv ofta sitter vid mitt skrivbord och arbetar här hemma, kippade efter andan när jag såg Erica Barrys (spelad av Diane Keaton) arbetshörna i hennes sovrum. Fönstren och de inbyggda bokhyllorna är svindlande vackra!

Så. Lite filmtips och mycket inredningsinspiration såhär till veckoslutet!

Om ni undrar hur Diane Keaton bor kan ni klicka in här.

Älskar det blåa sammets “soffbordet” i The Holiday.

Har ni filmer ni sett en gång till bara för att kolla in inredningen?

Bilder lånade här, här och här.

 

You may also like...

10 Comments

 1. Åååh vilket underbart inlägg! Så roligt att du skriver om detta, jag älskar dessa filmer och speciellt Something’s Gotta Give.. just för den otroligt inspirerande och vackra inredningen 🙂 🙂 Tack för de härliga bilderna och all intressant fakta, jag hade inte så bra koll på Nancy Meyers. Ha en fantastisk helg, vackra du <3
  Varm kram, Madeleine

 2. Jo visst finns det filmer och serier jag kollat om i princip endast pga inredning (eller kläder 😉 ).. sånt som skapar en känsla av välmående är ju alltid trevligt. The Holiday är en av dom filmerna..

 3. Ljuvliga bilder..tänk om man hade de ytorna att inreda!
  Förstår precis vad du menar med att kolla filmer fler gånger pga av inredningen;-)

  Trevlig helg!

  Kram H

 4. Men nu var det hög tid att se med mina egna ögon vem den här Malenami var och vad allt “fuss” var om.. och nu förstår jag ju! Viiilken underbar blogg hörru du och vad SNYGG du är då kvinna!
  Jahapp, då har man fastnat för ännu en blogg då och kvällarna blev med ett uns liiite längre =)

  Ta hand om dig!

  Vänlig hälsning
  Emma

 5. Vilket sammanträffande! Min mamma har också alltid pratat om att strandhuset i den filmen är så underbart. Att hon kan se filmen om och om igen bara för att se huset. 😀

 6. Ojojoj vilket underbart inlägg med fantastiska bilder! Jag kan bara hålla med om dessa filmer och inredningen. När jag själv ska titta på må bra-filmer så är miljön en av de absolut viktigaste ingredienserna. Man vill ju ha lite verklighetsflykt, kunna drömma sig bort och fantisera att en dag ska jag minsann också ha ett sådant hus! De filmer som jag bland andra tänker på är precis de du nämner, Somethings gotta give, The holiday och It´s complicated (älskar speciellt hennes kök!). Helt fantastiska hus och miljöer!
  Tack för detta inlägget, fick man lite inspiration igen 🙂 Hoppas din helg blir härlig!

 7. Ja, visst är det snyggt! Skulle så gärna vilja flytta rakt in i en Pottery Barn-katalog! Eller stugan i The Holiday, absolut!

  Ha en underbar helg!
  Kram

 8. Japp! Jag var “tvungen” att köpa “it’s complicated” DVD:n pga inredningen… 🙂

 9. Jag älskar alla de där filmerna! Speciellt för de vackra miljöerna… Blir eld och lågor så fort Nancy Meyers kommer ut med en ny film. Hur härligt som helst. 🙂

 10. De är alla mina favvo filmer, kan se dom om och om och om igen.
  The Holiday är min absoluta favvo film, kan bero på att Jude Law är med, för jag känner igen mig så
  i den filmen. Man blir helt sjuk av alla dessa underbara miljöer i filmerna, så som jag själv skulle vilja ha det hemma.
  Önskar dig en skön söndag!

  Kram Malin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *