Love this post:Love this 28

bokhylla-4874

Några av er har uppmärksammat att jag bor annorlunda än förr.
Mycket riktigt. Min livssituation är förändrad och i sinom tid kommer jag att dela med mig om det.
Här jag nu bor finns något av en skattkammare…av böcker!

En hel vägg.

Bokhyllan är speciell och kär. Den är ihopbyggd av tjocka, breda golvplankor från 1820- talet. Några gropar här och där i träet.
Och böckerna…

Här finns inga romaner eller deckare. Ånej. Här finns allt från Lee Iacocca, Fengshui, Inlärningsrevolutionen, Brian Tracy “Eat that frog” till “Under samma stora himmel” av Johan Candelin och “Det levande ordet” av Moder Teresa.
Är det så också för er, att ni under perioder i livet läser olika saker?
Nu läser jag böcker som hjälper mig att lägga upp nya mål, se över vad som är bra och mindre bra i mitt liv.
Det hjälper och tröstar att veta att dylika böcker skrivits för att mänskor före mig också behövt få läsa, få något att tro på, hålla i något som får oss att växa och våga.

You may also like...

10 Comments

 1. Hoppas att allting är bra med dej <3 Det sker ibland saker som kan ruska upp livet lite ibland. But after rain comes a rainbow <3

  Själv läser jag tråkiga skolböcker och hälsofrämjande forskningar. Lite hjärndöd blir man av att läsa sånt för att man "måste". 😀 Fastän det egentligen är riktigt intressant.

  Ha en fin söndag! Kramar från mej.

 2. Åh, en sån bokhylla jag drömmer om, från golv till tak med en massa spännande böcker.

 3. <3

  Styrkekramar från mig!

  Kram Lena

 4. Ja, så är jag oxå – precis som om det är olika böcker man behöver vid olika tillfällen i livet!

  Hoppas att allt är bra med dig!
  Kramar

 5. Hej Malena!
  Skulle vara jättekul om du vill tipsa om en riktigt bra bok som hjälp dig mycket på vägen?

  Må Väl!
  Kram Jenny

 6. Hej Malena!

  Jag skulle också uppskatta boktips. Befinner mig en i mycket prövosam tid där det mesta ter sig nattsvart. Försöker att se det positiva i det som händer men det är verkligen inte så lätt alla gånger.

  Kram

 7. En sån bokhylla vill jag ha. Precis en sån! Jag är också en slags periodare med böcker. Både i tid och plats. I november läser jag helt andra saker än i juli. Och i mitt hus i Sverige läser jag helt andra saker än när jag är i USA. Det är rätt härligt att ha det så, tycker jag.

 8. Förstod att det var nägot som hänt…då jag läste svaren på alla läsares frågor strax före jul….styrkekramar till dig…=)

 9. Kaksi hyväntuulen romaania niihin vähän synkempiin hetkiin: Paul Austerin Brooklyn Follies (Sattumuksia Brooklynissa) ja Nick Hornbyn How to Be Good (Hyvät ihmiset). Suosittelen!

 10. Hej Malena,

  Jag har följt med din blogg i ungefär ett halft år nu och jag tycker att det är så otroligt fint hur du kan se så positivt på världen, trots att du ibland står i värsta kalla ösregnet. Jag brukade själv också vara sådan, tills livet började pröva min styrka lite för hårt. Jag känner dock att jag har fått nog av det nu, jag vill bli en positiv människa igen.:)

  Vad är det för böcker du läser just nu? Kan du tipsa om några böcker om att hitta sin inre styrka och att lära sig att älska sig själv (för det är väl där man måste börja tror jag, först älska sig själv före man kan älska den här fina världen) igen?

  Tack för en fin blogg och många styrkekramar!:)

  -Sussi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *