Love this post:Love this 3

Psykologen Simona Ahrnstedt utkom med sin debutroman i juni. Med boken Överenskommelser introducerar hon en ny genre i Sverige. Alla säger att man sträckläser denna bok. Det är sant. Jag suckar och ser allt framför mig, lager och lager av kjolar, hennes röda hår och hans blickar. Jag riktigt gottar mig i allt! Ojoj. Spännande och ljuvlig läsning. Tusen tack Simona för boken!

Jag bad Simona Ahrnstedt skriva ett litet gästinlägg till mina läsare…

Hej alla Malenami-läsare,

Vilken ära att få prata om min bok på den här fina bloggen! Min debutroman, Överenskommelser, kom ut på Damm förlag för lite drygt en månad sedan. Och vilken månad det har varit! När jag skrev Överenskommelser pendlade jag mellan dels övertygelsen om att INGEN annan i hela världen ville läsa historiska kärleksromaner dels tron på att det MÅSTE finnas kvinnor som var precis lika förtjusta i den här typen av berättelser som jag. Idag, många refuseringar, redigeringar och missöden senare, verkar det som om den senare övertygelsen var den som stämde. Gensvaret bland (de kvinnliga) läsarna har varit snudd på överväldigande. Vi är tydligen många också i det här landet som vill drömma oss bort och läsa om kärlek, romantik och – ja – sex. Överenskommelser är en bok som är helt unik i Sverige – en svensk Romance. Men det är ingen genre jag ”uppfunnit” måste jag i ärlighetens namn påpeka. I utlandet – framför allt i England och i USA – är Romance en av de allra största populäraste och mest lästa genrerna och den läses av miljoner kvinnor världen över. Och nu har den kommit till Sverige.
Överenskommelser är min första bok och den tog mig lång tid att skriva, inte minst för att jag gjorde en ohygglig massa research. Historien utspelar sig nämligen i ett 1880-talets Stockholm (och Göteborg och Frankrike) i de övre samhällsklasserna, där baler, sidenklänningar, korsetter och arrangerade äktenskap fortfarande är vardagsmat. Den är helt och hållet sprungen ur min lust att få skriva en riktigt smaskig kärlekssaga. Överenskommelser är en sådan bok jag själv tycker om att läsa och förhoppningen är att det så småningom ska bli en historisk trilogi, där varje del kommer att utspela sig i en annan tidsålder än den föregående.
Hoppas att ni kommer att tycka lika mycket om att läsa min bok som jag gjorde att skriva den!
Kram
Simona

http://simonaahrnstedt.se

You may also like...

4 Comments

  1. […] vackra och tjusiga bloggen Malenami gillar min bok. Det är en […]

  2. Oj,oj. Låter som en bok jag deffinitivt vill och kommer att läsa. Skall försöka att få tag på den. Tack för tipset 🙂

  3. jag älskar den, kan bara inte lägga ifrån mig den!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *