Love this post:Love this 11

Sommaren 2010 skickade författaren Simona Ahrnstedt sin debutroman åt mig. Ni som följt mig länge kanske tycker att bilden nedan verkar bekant? Nu har hon skrivit några böcker till och kronats till Sveriges romancedrottning. Hennes nyaste bok, En enda risk, väntade på mig i postlådan, med choklad. Jag satte mig genast ner på soffan och slukade både chokladen och boken. Bad Simona berätta om sin bok för er.

malenami-7168

Hej alla fina bloggläsare, och tack Malena för förtroendet att skriva ett gästinlägg med anledning av min nya bok, kärleksromanen En enda risk.

I En enda risk möter vi Ambra Vinter. Hon är reporter på Aftonbladet, Sveriges största nyhetstidning. Hon brinner för sitt jobb och står alltid, alltid på de svagas sida. Två dagar före jul skickas hon till Kiruna; en stad som hon hatar, eftersom hon har hemska minnen från sin barndom därifrån.

Boken handlar om hur Ambra försöker balansera allt sociala patos i en stundtals hård kvällstidningsvärld. Det handlar om hur hon slåss mot nättroll och det handlar om mörka hemligheter som väcks i polarnatten, samtidigt som Ambra drabbas av en passion hon aldrig varit med om förut. Och så handlar det ganska mycket om norrländsk mat – eftersom jag älskar god mat och fika!

Hela trilogin är såld till massa länder – bland annat USA, Tyskland, Danmark och England och för att fira framgångarna och för att lyfta det feministiska inslaget i mina böcker, så har mitt förlag även släppt en specialutgåva i begränsad upplaga.

Denna specialutgåva pryds av ett omslag framtaget av Malin Rosenqvist, som tidigare bland annat formgett Albert Bonniers klassikerserie. Dessutom finns ett specialskrivet efterord om romance och feminism och kvinnlig litteratur, skrivet av journalisten Maria G Francke.
Jag hoppas att ni ska gilla den här boken, oavsett vilket omslag ni väljer – jag ÄLSKADE att skriva den!

Stor kram
Simona

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *