Love this post:Love this 0

Domino tycker att vi skall börja moppa golvet!

God Morgon på er, goa läsare! Har ni haft en fin morgon?

Fortsättning till att lära känna er bättre: Fuskstädar ni? Jag menar, gömmer ni grejor under sängen och trycker in kläder i klädskåpen ibland? Och har ni svårt att sova om ni vet att det finns grejor under sängen som inte hör till där och att kläderna är ovikta?

Jag är iallafall en person som är två extremer. Antingen har jag ett härligt kaos som ingen annan förstå än jag själv. Är mest inspirerad då. Och hittar enklast det jag söker. Eller så skall det vara näst intill perfekt. Då menar jag klädskåpet. Perfekt vikta kläder – en blå hög med den mörkaste nyansen längst ner, en vit perfekt vikt hög, en svart osv. Och så jeansen. Från mörkaste blått till de ljusa. Så är de också vikta bättre än i jeans-butiken. Saker under sängen klarar jag inte av. Nej. Har till och med lite svårt med det att vi nu har en källare. Och där är inte allt så tipp topp.

Då sätter vi igång! Mycket att göra idag!

Nu skall ni ha en alldeles underbar dag!

You may also like...

15 Comments

 1. Måste nog erkänna att jag är en lite slarvpelle.
  Just nu har vi allt för lite garderober och mina kläder får helt enkelt inte plats någonstans så en del är i en byrå huller om buller och resten finns lite här och lite där. Varje morgon då jag ska klä mig blir jag irriterad och tänker att idag ska jag ta tag i det här men det blir aldrig av.
  Men nu börjar det bli allt för hemskat och måste nog få tag på ett klädskåp a.s.a.p
  För hur fint skulle det inte vara att ha alla kläder i fina prydliga högar enligt färg (ah drömmer, men någon vacker dag)

 2. Jag fuskstädar nog ibland. Om jag inte har tid att städa och man skall få gäster och så. Jag älskar när det är städigt och ordning, men jag är inte själv så förtjust i att städa… Inte så bra kombination! Vill nog helst ha rena ytor och raka rader och högar i alla skåp och så. Men det är ju så tråkigt att städa. Men sååå härligt när det är gjort!

 3. Ja, jag fuskstädar! I mina skåp och garderober ser det fruktansvärt ut. Det mesta är inslängt och om jag behöver något i skåpen vill det till att ta det snabbt och sedan lika snabbt stänga dörren, innan något trillar ur. Jag har inte ont av det, då det inte är något jag ser så ofta. Däremot är jag väldigt noga med att städa “huset”, att det är undanplockat och städat i rummen. Har jättesvårt för att titta på tv eller läsa och koppla av, om det är stökigt i rummet jag sitter i.

  Ha en fin dag!

  Kram Daniela

 4. Det är så roligt att följa din utveckling med det nya huset, man märker att du har så mycket ny energi… Här hemma är det också antingen ordnad-KAOS (superstök) eller Perfekt ordning precis som du beskriver det. Jag fungerar så att så fort jag måste göra skriva eller skapa något som är mig nästan övermäktigt, då måste allt på utsidan (huset) ställas i ordning. Annars kommer liksom inte bokstäverna på insidan i ordning…

 5. Alltså… Mitt mellannamn är “garderobsgömmare” 🙂 Jag trycker in allt i skåp och lådor och stänger om kaoset – sen finns det inte 😀 Mycket praktiskt!

 6. Ja jag fuskstädar! Men endast när jag skall ha gäster och inte har tid för en “riktig” städning. Annars är jag nog något av en perfektionist som inte tycker om känslan av röra under sängar och i skåp.

  Måste dock erkänna att jag börjat slarva med städandet efter att vi köpte en ny lägenhet.. man orkar liksom inte riktigt bry sig om att reda upp i den gamla när man vet att allt snart skall flyttas över..

 7. Jag är uppväxt med en pedantisk mamma där ingenting låg på fel plats, garderober och skåp hade en militärisk ordning, mattfransarna var borstade, min bror och jag fick inte gå på snön på tomten för mamma tyckte den var så fin när den var slät och inga hemmagjorda grejer fick hängas i julgranen.

  Vi har städhjälp för alla “ytor” och fönster, garderober och skåp är inte i ordning (tvärtom! livet är för kort för att städa garderober och jaga maskrosor;-)), mattfransarna lever sitt fria liv, MEN ingen hänger något som jag inte har godkänt i julgranen!
  …..eller lägger något under min säng!

 8. Jag älskar att ha det städat omkring mig, hela tiden. Jag vill att det alltid ska vara så snyggt att gäster kan komma på överraskningsbesök närsomhelst utan att jag ska behöva panik städa två minuter före. Jag vill helst att det ska vara ordning och reda även i alla skåp, även källaren (källaren behöver i och för sig inte vara snygg, men i sin ordning). Knepigast är klädskåpet vilken lätt blir kaotisk men det har blivit enorm mycket lättare att hålla ordning sen vi flyttade och jag fick min älskade walk-in garderob. Dammtorkning hatar jag så det sköter mannen alltid om.
  Ska dock sägas att hemmet inte alltid är så ordnat som jag önskar, men riktigt stökigt är det aldrig eftersom jag stör mig alldeles för mycket på oordning. Vi får dock se vad som händer men ordningen efter Januari då en ny liten människa flyttar in..

 9. Domino är ju bara för rolig, hennes kroppsspråk är väl inte sådär jättesvårt att tyda va? ;D

  Fuskstäda? Absolut! Tror det är enda gången jag och min käre är överens om städning, annars har vi helt olika taktiker när det gäller städning överlag – han stoppar gärna in allt, och jag menar ALLT, i skåp och lådor så att det inte syns, medan jag går och biter på naglarna för att jag vet hur rörigt det är i dom där lådorna, så jag drar fram allt och börjar sortera, vilket givetvis är ett evighetsprojekt, och sen tröttnar jag halvvägs, varpå mannen stoppar knör in allt i lådor och skåp igen! “…och så är vi alla en del av livets kretslopp…” *fniss*

 10. Underbart kort på katten din, han/hon utstrålar verkligen bus.

  När det gäller städningen så är jag bäst på att gömma grejer precis överallt, jag pressar in dem i gömmorna och skäms inte ett dugg för det :-). Jo, kanske lite, i alla fall hade det varit fasligt skönt att vara lite mer ordningsam.

 11. Jag hittade just hit till din blogg och har bläddrat igenom en hel nu och OJ vad bra du skriver! En riktig inspirationskälla, hit kommer jag nog att återkomma fler gånger 🙂

 12. Ja, ja fuskstädar ofta! Om någon ska komma på besök med kort varsel så trycker jag ner ALLT överflödigt i skåp och lådor. Bara det SER bra ut så är jag nöjd för den stunden 😉 Även om jag ibland kan tycka att det är helt superkul att städa lådor och skåp (men bara ibland alltså!).

 13. Det händer att jag fuskstädar men jag tycker inte om det. Förr fuskstädade jag alltid och den som öppnade min skrubb gjorde det på egen risk. *s*
  Nu för tiden ägnar jag tiden mest åt att städa efter andra. Två småbarn och en slarvig sambo. Får jag en chans så ordnar jag mina DVD:er. Bokstavsordning på huvudrollsinnehavaren och kronologiskt. Filmnörd? Ja då. *s*
  Men saker under sängen är jag smått allergisk mot. Tycker om när det är helt tomt under sängen.

  Jag gillar att städa, det är kul och avslappnande. Dessutom så mår jag så bra när det är rent runtomkring mig.

  Kram

 14. Det är klart att man fulstädar! Varje vecka har jag fascinerande stora klädhögar som av någon outgrundlig anledning alltid samlas i sovrummet. När vi får gäster brukar jag lyfta in de stora klädhögarna i min walk in closet och snabbt stänga dörren. Ett par gånger i veckan brukar jag dock få ta tjuren vid hornen och vika alla mina kläder. Annars gillar jag när det är städat, men det är alltid min sambo som dammsuger.

 15. Jag tycker det är dödligt tråkigt att städa… men nöden har ingen lag, det måste göras ibland! Har precis som du två katter och det är bara att inse att det inte går att ha ett perfekt hem då, katthåren sprider sig lika snabbt som man dammsugar bort dem!

  Jag gillar inte att ha rörigt och en massa prylar omkring mig och har inspirerats av Jannice (http://blogg.addsimplicity.se/) att färgsortera garderoben någorlunda. Tycker dock fortfarande att jag har alltför många plagg som jag har köpt tidigare utan att riktigt tänka till och de är helt OK men blir sällan använda, lite störande är det… men man lär sig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *