När svordomar fyller mitt hem

Love this post:Love this 29

kalklitir-6290

Jag målade tv-rummet med Kalklitirs San Saccaria. Blev sååå vackert! Målfärgen finns bland annat här, här eller här!

Det att svordomar fyller mitt hem ger mig mer harmoni och ro än rubriken kanske ger sken av. Pekka och Raimo är här. Vi har slutspurt på renoveringen (övranvåningen alltså, då det snart blir babydags) och kallade in den alltid så trogna duon.

Raimo stod och målade lister igår i vardagsrummet och jag var i köket och kokade ärtsoppa åt dem. Och hela tiden kunde jag höra ett mumlande “saa**na, saa**na”, till lite högre “per**le!”. Både Pekka och Raimo svär mycket och hårt på finska, vet inte vad som får dem att känna så starkt. Jag har känt dem båda sedan jag var liten och de är de man ringer till när man behöver en extra hand. (Här kan ni se dem båda hjälpa med att lägga Swan-båten i vattnet) De går med rulltobak i mungipan och talar brummande. Tar mycket plats och har trygga varma ögon. Skönt är det att ha dem här. Och så Kärleken och Ståtliga Svärfar, som alltid visslar. Han visslar lugnt kända melodier och pratar med katten och har hjälpt oss med renoveringen hela tiden. Utan honom hade allt stått still. Fyra karlar som gör vårt hem vackert. Kunde inte vara mer tacksam just nu.

marrakech-6331

Marrakech Design kaklen i toaletten. Florens Gryning. Mina gravidhormoner lät mig röras till tårar då dessa vackra kakel var på plats.

14 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *