Love this post:Love this 22

home-6364

Kärleken stekte ägg till morgonmål, lunch åt vi hos svärföräldarna.

home-6367

De senaste dagarna har varit höga höjder med massor av energi till att jag känt mig riktigt låg. Mycket förvärkar, lite och dålig sömn på nätterna, vid rådgivningen sa de att beibin fixerat sig “och kan komma när som helst”. Spännande, spännande (även om jag tror att jag kommer att gå över tiden:). Men sinnet är liksom piggt och jag har svårt att förstå att kroppen inte riktigt vill hänga på på samma sätt som “jag” vill. Förstår ni vad jag menar? Jag vill röja, byka och renovera, bygga bo och kroppen vill plötsligt vila mitt i mitt röjande. Och jag lyssnar på kroppen, även om jag känner mig otålig och väntar på att energin skall återvända. Och de dagar, som idag, då energin är på topp, då tar jag allt ut av den!

Känns som om huset är fyllt med människor hela tiden. Det känns så rikt. Fina farmor kom idag med hennes goda semlor och bär och andra nyttigheter. Så tacksam! Och så en underbar dräkt till lill*n. Och så har vi Pekka och Raimo och Svärfar här. Nu då det nästan är klart i övre våningen skall jag beställa en städerska som får hjälpa mig med städningen. Ni vet, ta i grovarbetet, mattorna, fönstren och all renoveringsdamm – puh! Snart får vi flytta in möblerna! (skall beställa lite nytt också… kuddar och filtar och annat mysigt). Såååå roligt!

home-6422

Kalklitirs Antique Bleu dansar fint ihop med golvkaklen, som tur! Höll nog andan och väntade med spänning då målfärgen torkade. Ni vet ju hur svårt det är att välja från små bilder på nätet, man har ju ingen aning om nyanserna passar ihop eller om de skär sig. Måste säga att jag är mycket, mycket nöjd! Badrumsmödlerna är från ikea och skall läggas på plats imorgon (?).

home-6423

Raimo och Pekka fixar walk in closet:en. Golvet och väggarna blev färdiga idag. Nu skall väggarna målas med Kalklitirs Winter Primo (jadå, vi målar hela huset med Kalklitir;) och golvet blir betongaktigt (berättar mer om det sedan). Hyllorna och sådant kommer vi att bygga själv.

home-6444

Och såhär såg jag ut idag. Makens All Saints byxor, skarfen är också från samma märke, tunikan är från Cubus.

You may also like...

7 Comments

 1. Så fräsch du är! Förstår precis hur du känner dig; trött o pigg på en gång! Och det är så spännande! Njut av den sista tiden med magen!

 2. Är allt lite avis på dig. Finns ingen häftigare upplevelse än att föda barn. Skulle kunna föda hur många som helst bara jag slapp vara gravid.

  Lycka till!

  Kram Lena

 3. Häftigt att ni har kalklitir i hela huset, jag väntar hem provkartan och ska börja kalklitir-förvandla mina väggar snaaaart 🙂 Måste fråga, hur ni har gjort med badrummet??? Har ni målat väggar i kalklitir där oxå, funkar det i dusch och sånt undrar jag???? //kram

  1. Hej Frida! Härligt att du får hem provkartan, you are gonna love it! (bara att få känna på hur målfärgen känns under fingrarna och drömma om hur den kommer att se ut på väggen). Men tack för din fråga om badrummet!!! Alltså hjälp! Hopplös denna gravidhjärna. Har ju varje gång glömt att säga att detta bara är en toa och lavoar! Så ingen dusch, viktigt! Kalklitir gillar inte vatten;)

   Kramar!

 4. Ja herregud vad svårt det är med kulörer alltså. Jag har precis målat om ett rum här hemma, som ska bli nytt TV och gästrum. Fastnade för Alcros misty mint och gick all in med den. Gjorde visionboards innan med färger på möbler för att få en helthetskänsla men det blev inte alls som jag tänkt mig. Jag tänker bara på min farmors gamla badrum på 70-talet eller någon föråldrad simhall när jag kikar in där. Hoppas kunna rädda rummet med gardiner, matta, tavlor på väggarna och ljuslyktor 🙂

  Kram

  1. Mint och turkos älskar jag och dog lite då jag såg dessa bilder på Jannice – Add Simplicitys blogg <3

   1. Tack för tips! Tror jag måste in med lite grått, lite puderrosa och lite guld eller koppar så är nog saken klar sen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *