Love this post:Love this 38

renovering-0012

Ett blogginlägg, ett långt blogginlägg om vår trappa. I höst kommer ni att få se mer av vårt hus. Ni såg ju sovrummet redan. Mer helhetsbilder och mindre “zooma-in-och-gör-dem-riktigt-ljusa”-bilder, kommer jag att bjuda på. Ni som är i samma sits och renoverar kanske ibland får samma aha-upplevelser och inspiration som jag får av sååå många bloggare och ni som inte är intresserade kan bläddra förbi:)

När man köper ett lite äldre hus (vårt är byggt 1937) är det viktigt att se förbi plastmattorna, styrkoxtaket och de blommiga tapeterna (som i för sig är riktigt fina). Det gäller att använda sin fantasi och fundera på hur huset skulle se ut efter lite fix (eller mycket fix). Vad har man råd med och hur länge får renoveringen ta.

Det var ju så att vi sett på ett annat hus, men det kom aldrig på marknaden. Så blev jag ombedd att fotografera ett hus, som redan varit till salu en tid och redan då jag kom in kände jag något. Gick från rum till rum, tog bilder… Men jag tog inte bilder som skulle upp på bostadsförmedlings websida, kändes det som. Utan mer för mig själv, som om varenda lilla vrå blev livsviktig för mig att dokumentera.

Nåja, ni vet ju hur det gick till, det kunde man följa med bloggen då för två somrar sedan. Hur jag dansade från rum till rum i mitt eget hus.

Ibland renoverar vi mer och i hastig takt och ibland står allting s-t-i-l-l-a. Ståtliga Svärfar brukar hjälpa till och så Lillebror också. Ja, och så Mio ibland. Det är då det går frammåt, när de är hos oss. Själv älskar alla moment av renoveringen (maken, not so much). Att planera, handla och se det färdiga resultatet. Från första början hade vi som regel att låta det ta tid. Ha respekt för huset och låta det tala till oss. Men med en växande mage så har vissa saker blivit lite viktigare än andra. Som det att jag spinger ner till toaletten varje natt. Det tyckte Kärleken inte var okej mera, inte säkert för mig att springa i trappor, sömning mitt i natten, så igår började han riva i den rosa toaletten i övre våningen och hojtade till mig att “beställa dom där Marrakech kaklen du skall ha!”

renovering-5871

OBS! Bilderna är tagna innan vi flyttat in. Nu är bor vi här och det är betydligt mer sågspån på golvet och stökigare. Här står jag nu med kameran vid ytterdörren. Mot vänster går man in i bastun, så vardagsrummet och till höger köket. Plastgolvet skall självklart bort och plankgolv med gråvita shackrutor kommer det att bli istället (som planeringen ser ut nu… 😉

Vi tar om toaletterna en annan gång. Nu ville jag visa er trappan. Trappan det inte är något fel på, absolut inte. Men då den inte passar in. Och det är här jag har det svårt. Eftersom det känns knasigt att riva ner och bygga upp en helt ny tarppa bara för att jag inte tycker den är vacker. Det går onödigt mycket tid och pengar.

Jag vet ytligheter, ytligheter…

Men bear with me. Själva stilen med trappan passar inte huset alls. Huset har förr varit ett parhus och då haft två olika trappor i de olika bostäderna, och efter att det slogs ihop har denna trappa blivit till i mitten av huset. Den tar all plats i vår relativt stora entré. Mycket plats ja.. Vad skall man göra med utrymmet under trappan?

Men jag visste redan från första steget in i huset att trappan skulle bort. Och en trappa som tar mindre utrymme och som har ett skåp under (ta vara på all skåpplats man bara kan!), skulle ta dennes plats.

Men när det blir… Ja, det har jag ingen aning om. Men nu fick ni iallafall se trappan jag aldrig skulle visa på bloggen:)

renovering-0083

renovering-0049

Blogginlägget fortsätter…

trappa-6823

I sommar hälsade jag på hos Tine, av danska märket TinekHome. Hon visade upp höst och julkollektionerna i hennes vackra hem. Och även om man skulle tro att jag stod och beundrade de fantastiska lyktorna så riktade jag kameran mot Tines trappa. För där var den. Trappan jag skulle ha. Och även om jag lite kände mig som en knäppgök där jag diskret försökte fotografera trappan, fundera ut måtten och räkna tyst trappstegen, så tänkte jag att jag knappast är den första eller den sista som gör såhär hemma hos Tine, av TinekHome.

Så. Någon dag i framtiden skall jag ropa “maten är klar!” från köket och glada små fötter skall springa nerför den vita trappan som ser precis ut som trappan hos Tinek.

trappa-6798

trappa-7137

trappa-7175

You may also like...

20 Comments

 1. Åh! Trappan ser ju fullständigt livsfarlig ut! Tänk att tappa balansen i den med halkiga tossor på fötterna! Voivoi!
  Men trappan hos Tine K…shit, den går inte av för hackor! Visst är det härligt när man hittar precis det man vill ha. Ibland kan man liksom inte riktigt förklara eller se hur man vill ha det. Men så poppar det upp en bild, eller ett tv-program, eller nåt och…där finns det. Exakt som man har tänkt sig!

 2. härligt med drömmar 🙂 tålamod är väl det viktigaste när man renoverar om det är mycket man inte är nöjd med i utgångsläget. och härligt att maken är omtänksam 🙂

  1. Kostigt att det blev tomt.. Hmm.. Tässä piti olla taputusmerkkejä aluksi ja sitten lukea, että teillä on ihanan paljon tilaa eteisessä ja että osaan jo kuvitella miten hieno siitä tulee *taputusmerkkejä ja hymymerkki. 😉

 3. Den tar faktiskt lite mycket plats den där trappan.

 4. Oj himmel vilken fin trappa hos TineK – absolut, man måste få drömma & visionera och planera; annars blir det ju aldrig av! Här hemma är badrums och farstu inspirationen på is då jag drömmer om ett helnytt kök…inte lätt alltid då drömmarna inte vill passa med ekonomiska situationen (hemma med två under 3år..) Nå – någon gång står du minsann och ropar att maten är klar & jag har mitt kök – men det lär ta tid 🙂 Kram!

 5. Kiva postaus! Kiva nähdä teidän talo ja seurata remontti. Sisustus on minun alaa ja se ettei koskaan ole valmista…tai no silloinko kun meillä lyödään viimeinen taulu seinälle on aika muuttaa, niin meillä. Olen rauhaton sielu:-) Ja se mikä tässä meidän nykyisessäkin asunnossa oli muita ostajia viehättävää niin minä jo suunnittelin omalla tyylillä kuinka tehdään lattioille ja seinille remontti jne….kattolistat, vesihanat, vanhat ovenkahvat…sellaiset minulle tärkeitä. Kerran mieheni entisöi erään Buffet-kaapin. Kun se oli valmis hätäännyin kun näin että vanhat vetimet olivat poissa! Mieheni jolla on hiukan eri maku oli heittänyt ne roskiin mutta onneksi vielä löytyivät! Voi ihanat nuo TineK’n portaat! Ihanat! Muuten, vanhoja kukkatapetteja rakastan ja täällä Sveitsissä ei niitä harmikseni suosita. Kuulen nyt korvissani mielikuvituksessa pikku askeleet portaikossanne kun keittiöstä tuoksuu Mamamalenamin kokkaukset:-)

 6. Så roligt att få se lite interior, håller själv på med trappen här hemma på laritstorp, phu, det tar sin lilla tid men fint blir det! 😀 Ska bli så kul att få se hur ni gör, allt ni gör och tar i blir ju vackert så ♥

 7. Mer av sådant här! 🙂
  Så roligt att få se att det i den “perfekta bloggvärden” också finns saker som ser ut precis som i vanliga världen, men att man sedan kan ändra på det och fixa till det! 🙂 Det kommer nog att bli så bra så, med trappan och alltihopa.
  Lycka till med renoveringen och allt det andra underbara du har framför dig <3
  KRAM!

 8. Vilket roligt inlägg. 🙂 Tror nog att ni kommer på en lösning till er trappa tids nog.

 9. Håller med, trappan hos Tine är jättefin!

  Kram N

 10. Jag behöver också den här Tine K-trappan hemma hos mig!

 11. Ser verkligen fram emot alla inrednings- och renoveringsinlägg! Verkligen vacker trappa.
  Lycka till och gratulerar till bebismagen!

 12. Vilket härligt inlägg alltså 😀 och jag kan också se att den där trappan skulle passa in helt perfekt där sen nån gång!

 13. VIlken jättebautastor trappa. Den stjäl liksom all uppmärksamhet i hallen. Kommer nog att bli super med en mindre och mera passande trappa. Men, som sagt, allt behöver inte ske samtidigt. VIlktigast är att man ska kunna bo. Och minsann, minns hur mina prioriteringar i huset ändrade då jag blev gravid. Plötsligt blev det viktigare än någonsin att allt skulle vara praktiskt, och verkligen fungera i verkligheten, inte bara se fint ut. Och nu med en liten bebis så ändrar kraven på hemmet hela tiden. Först skulle det vara babyvaggor och skötbord och gulligheter. Nu har vi plockat bort allt sådant, och redan inte mera behövs. Istället har vi blivit tvugna att babyproofa hemmet på ett helt annat sätt. Tillexempel en gammal kista vi använt som soffbord, blev det äckligaste jag visste när Molly började krypa runt och slicka på allt. HUA att slicka på gammal rost och annat äckel! 😉 SÅ hemmet förändras i en rasande takt nu just, allt efter de behov man har för tillfället! 🙂 Lycka till med både reovering och graviditet!

  Linda

 14. Vi gjorde en koja under vår trappa 🙂 Hängde upp IKEA-gardiner som treåringen själv fick välja (det blev jättefina ljusblåa med en stor, glad drake på) på sidan och nitade fast ett tyg på undersidan av trappan så att det blir mörkt och skönt. Sen in med en säckstol under och där har barnen det så roligt, och alldeles eget 🙂

 15. Is very nice idea. I dod eactly the same in my place and I am very very happy. Everythink look so fresch. good luck:)

 16. Kommer bli så fint. Underbar trappa. Massa kul att se fram emot förstår jag. Spännande att följa dig.
  Ha det fint.
  Eva

 17. I would say, try to keep it….Would surely look total different when painted white and perhaps it is possible to build a big wardrobe/ storageroom under it. Greetings Anne

 18. Bästa inlägget. Åh vad roligt att bygga om. Vet exakt vilken känsla det är när man får syn på något man vill ha. Stor kram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *