Love this post:Love this 0

Vi lyfte in byrån. Den var lite för stor, men det gör inget. Kan inte bestämma mig om vad jag skall ha på den dock. Det är ju det första man ser då man kommer in till oss. Nu har jag pyntat med ett vackert lykthus i zink från du Nord/Nordljus, lite Yankee Candels (åh, doften!), granris, adventshjärtan (obs, rea!)och stora kottar min mormor plockat i skolparken i Jakobstad. Tror jag skall spraya kottarna med lite vit målfärg.

Byrån har troligtvis använts som en allt i allo snickarbänk i källaren. Hundratals gamla skruvar låg i lådorna och glasflaskor med frätande syror. Spolade av byrån på gården med kulsprutan. Sedan lät vi den torka i några dagar. Byrån höll, som sagt på att falla ihop. Så det blev nog en del skruvande och spikande för att allt skulle hålla. Fick också göra en ny list (den gjorde Kärleken). Målade två lager vit grundmålfärg (hade tänkt måla med Helmi-målfärg men tyckte så mycket om resultatet med grundmålfärgen, härligt matt – snyggt ännu med vax). När den nästan var torr gick jag loss med sandpappret över hela byrån. Nu fanns det inga fina handtag och knoppar i vår fagra stad så vi fick nöja oss med dessa tills jag beställt nya från nätet.

Nu undrar jag bara vad jag skall ha i byrån…

You may also like...

12 Comments

 1. Hej,
  du skriver väldigt trevligt…men det heter målarfärg 🙂
  Mål är nånting helt annat. Ursäkta, jag är lite petig…
  H: Sari

  1. Hej och tack! 🙂

   1. Nu e d perfekt 🙂

 2. Så jättefint, juligt och mysigt kram

 3. Så vackert, så vackert!
  – som vanligt! 🙂

  Ha en härlig dag!

 4. Vad otroligt fint det blev. Älskar hur du har dekorerat med zinkhuset, granriset och kottarna, ett bra jobb helt enkelt 🙂 Ha det bra!

 5. Den är precis min stil! Har en liknande här hemma. Det är fint det du lagt på den. Riktigt härlig julstämning. Sen e de ju så praktiskt när man kan byta efter humör och årstid vad man har på dom! 🙂

  Du kan ju ha vantar, halsdukar, scarfar, stickasockor osv i den. Nära till hands om den står i hallen.

 6. Det zinkhuset har jag förälskat mig i. Jag har ännu inte köpte det för jag vet inte var jag skulle ha det någonstans men oj vad det är vackert!
  Byrån blev helt ljuvlig, vilken lyx att hitta sådan skatt i källaren. Du kan ha halstabletter, läppsyl, näsdukar och sådant där smått som man måste ha med i varje handväska.

 7. Byggnadsapoteket i Billnäs har en massa olika gammaldagsbeslag, därifrån skulle ni säkert hitta passande. Byggnadsapoteket har säkert mycket intressant för er som renoverar. Kolla på webben! Lycka till med ert gemensamma projekt!

 8. Varför måste handtagen bytas då? On det är lite olika stil på dem, så kan även det vara charmigt.. men om de är sönder så finns det ju nog skäl att byta ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *