Love this post:Love this 0

Kavaj från H&M (köpte den också i blått), topp Lexington, jeans Liu Jo, smycken Efva attling och Syster P. Läppstift Lumene.

Hej på er finingar!

Nu skall jag bjuda på årets blogg-chock! Som bloggare lär man sig att vinkla kameran rätt. Glömma blixten och använda sig av naturligt dagsljus. Om inte det räcker finns det alltid lightroom. Och eftersom det är ens egen blogg väljer man själv vad man vill visa. Efter att jag träffat många av mina underbara läsare i södra Finland och berättat om vårt hus och renoveringen fick jag ett önskemål att visa hur det på riktigt ser ut hemma hos oss. Alla tyckte det skulle vara ett mycket roligt och chokerande inlägg. Så. Här kommer det. Hoppas det är chockerande och roligt för er. Ens lite. Jag tycker nämligen inte det är kul mera.

Här kommer oretuscherade bilder vinklade mot, ja ni ser.

Kaboff! (och detta är inte den värsta hörnan)Dessa kläder väntar på att målfärgen har torkat uppe i andra våningen och tapeten är på plats och klädskåpen, för att nätt vikas. Men kanske allt borde tvättas först – efter all damm?(obs! plastmattan…mmm)

Jag vet inte.

Detta är vårt hjälpkök. Tvättrum. Kaboff!

Här är aulan uppe. Här skall vi ha en skön soffa, med mycket kuddar och TV. För TV får man inte ha i vardagsrummet. Eller i sängkammaren!!!

Går man ut från dörren med glas till vänster, kommer man ut på vår stora balkong med vy över trädgården. Tar man dörren i mitten på bilden (också med glas) kommer man in i duschrummet och bastun.

Domino håller med mig om att man inte kan leva såhär..

Och så mycket olika prover att tapeter vi dragit hem! Kände dock att detta med tapeter var på mitt ansvar. Frågade Kärleken om det är för att jag är kvinna (ni ser redan hur dethär går..)? Och att jag tyckte nog att han kunde visa intresse också. Så plötsligt då vi köper målfärg vid K-Rauta kommer Kärleken glatt bärande på en bunt med tapeter. Glänsande. Och randiga. *Svalde.*

Nu är jag intresserad och vi tar dehär! säger han. Nästa dag var de uppe på väggen och jag måste medge att det blev helt ok. Fast de är glänsande. Och randiga.

Ja, det är alltså detta rum som fick de tapeterna. Resten tänker jag bestämma.

Ugnen har slipats och skall målas. Och golven är målade (och torra så småningom?!), rummet bredvid detta blir the master bedroom. Vi gjorde ett hål i väggen och satte dit en dörr (så man kommer till duschrummet). Om den där dörren får ni höra senare också.

Ja, detta blir vårt sovrum.

Såhär fint blev golvet! När vi dragit bort tre (?) lager med plastmattor och annat kul hittade vi inte värst breda plankor, men helt ok. Mellan varje golvplanka var det över en centimeters springa så plankorna togs upp och sattes dit igen för att minimera springorna. Jobbigt? Ja. Värt det? Absoluut!

Hoppas ingen fick ångest nu. Imorgon blir det glansbilder igen;)

Tjillevippen på er!

You may also like...

23 Comments

 1. KIITOS – tackar – IHANAA, että uskallat/te!

 2. Hej
  Det kommer bättre dagar när ni verkligen kan njuta…..jag lovar!
  För egen del njuter jag just nu minnet av några fantastiska dagar i Ingå skärgård där vi hälsade på släkt och vänner. Jag åt sommarens härligaste lunch på skäret vid Jakobshamn.

  //Annika

 3. Roligt inlägg 🙂 säkert mindre roligt att leva i kaoset.

 4. Härliga och ärliga bilder! Är helt säker på att det blir riktigt, riktigt fint när det blir klart. Generöst av dig att låta honom bestämma en tapet, vem vågar chansa fler gånger än så ; )

 5. Ser ut som att ni har mycket att göra, det kommer att bli jättefint! Golvet blev fantastiskt!

 6. Det är ju precis så här det är när man renoverar!

  Kaos, röra, beslutsångest, olika åsikter.

  Skönt att se att det ser i stort sett lika ut hos alla som håller på.
  Var och tittade på ett (två) gigantiska renoveringsobjekt i helgen. Hade nog varit intresserad om det bara varit ett hus men nu var det två, ett från 1920-talet som aldrig renoverats och ett från 17 00-talet som också behövde göras massor åt. Båda hörde ihop på samma tomt så skulle man köpa så måste man köpa båda.

  Kändes lätt övermäktigt så vi bor nog kvar ett tag till i vårt hus.

 7. Wow – det skall bli mycket fint, mycket att göra…kan knappast vänta att se allt färdigt!

 8. Tack, Malenami! Jag har renoverat hela sommaren en betydligt mindre stuga, och vet vilken kaos det är ibland. Härligt att veta att det var inte bara jag som hade det så… 🙂 Efter entusiastiska, sedan desperata stunder (den här blir ALDRIG färdig) blev min lilla stuga vacker som en karamell! Så ska ni ha det också snart! Tappa inte modet! Rom byggdes inte i en dag heller… 😀

 9. Hahaha UNDERBART! Känner igen mig i dina bilder, och vem som helst kan ju se att det kommer bli superfint!

  Kram Jennie

 10. Been there -done that 3 ggr. dessutom!!! Att man ALDRIG lär sig.
  Men jag lovar det blir bättre, de blir tom BRA – jobba på…/Åsa

 11. hehe sånn er livet.:-))

 12. Härligt! 🙂 Det ska bli så roligt sen att se hur det blir sen då allt är klart!

 13. Men man ser ju hur fiiint det kommer att bli! Kommer att våldsgästa er nästa gång jag besöker Karleby.

 14. Renovering är både roligt och jobbigt på samma gång! Det blir säkert jättefint när ni är klara! Vet du, vi har faktiskt en GLANSIG och RANDIG tapet i vårt sovrum! Randiga tapeter älskar jag, men glansiga…not so much. Men den här gillade jag faktiskt av nån anledning och nu när den sitter på väggen så ser man faktiskt inte glansen så jättemycket.

 15. Med erfarenhet av att köpa ett renoveringsobjekt kan jag trösta dig med att när allt står klart, glömmer man fort hur jobbigt det var.

  Ett tips också, eftersom jag nu har lite erfarenhet….., är att ta ett rum i taget istället för flera eller några i taget.

  Egentligen känner jag att jag har väldigt många fler tips än så. Skynda långsamt, ställ in dig på att det kommer att ta tid, ta in yrkesmän-gör inte allt själv. Och tappa inte bort varandra i kaoset och glöm inte att pausa.

  Sköt om dig

 16. Före/Efter bilder är det bästa som finns! Vi har gått igenom samma sak med förvandling av ett gammalt hus, jobbigt ja men gu så kul så så fint sedan. Hoppas vi får se mer!

 17. Asså, jag är chockad! Är ni verkligen mänskliga? Lite besviken är jag nog allt…;-))
  Glansdagarna kommer tillbaka. Jag lovar!

  Skitkul Malena! Du är BÄST!

  Stor stökkram!:)
  ps. det verkar värst för stackars domino! djurplågare, skicka honom till sthlm NU!!!

 18. Så skönt att se ert rådd 🙂 Nu känner jag mig mer normal!

 19. Åååå det kommer bli sååå snyggt när det är klart. Ska bli superkul att se efterbilder sen =) Kram på dig!

 20. Hej!
  Nu blev jag tvungen att skriva här! Vi har också gjort lite remontti och jag har hållit på med exact likadan ugn som ni har. Bara så att ni vet, det är lätt att måla fel där, även om man har frågat hjälp av nån riktig “mål-specialist”! Jag har nu tagit bort målet 3 gånger (INTE kul) för att målet inte fastnade eller den bytte färg när man värmade ugnen eller… Typ den enda mål som kommer att funka med sån kakluuni är spray som tålar 400 grader.
  Lycka till med allt och tack för fina blogget, brukar läsa det varje dag! 🙂

 21. Hahahaa ljuvligt inlägg Malena! Kom ihåg att länka till detta sen då allt är färdigt och du publicerar bilder på hur det blev. Det kommer att bli så fint så fint! 🙂

 22. Härligt inlägg! Så skönt att få se den här delen också. Lätt börjar man ju tro att du verkligen är perfekt på alla sätt och vis 🙂 Huset är dock härligt trots kaoset och det kommer bli så fint. Jag älskar den runda kakelugnen. Så fin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *