Om sanningen skall fram

Love this post:Love this 0

Kavaj från H&M (köpte den också i blått), topp Lexington, jeans Liu Jo, smycken Efva attling och Syster P. Läppstift Lumene.

Hej på er finingar!

Nu skall jag bjuda på årets blogg-chock! Som bloggare lär man sig att vinkla kameran rätt. Glömma blixten och använda sig av naturligt dagsljus. Om inte det räcker finns det alltid lightroom. Och eftersom det är ens egen blogg väljer man själv vad man vill visa. Efter att jag träffat många av mina underbara läsare i södra Finland och berättat om vårt hus och renoveringen fick jag ett önskemål att visa hur det på riktigt ser ut hemma hos oss. Alla tyckte det skulle vara ett mycket roligt och chokerande inlägg. Så. Här kommer det. Hoppas det är chockerande och roligt för er. Ens lite. Jag tycker nämligen inte det är kul mera.

Här kommer oretuscherade bilder vinklade mot, ja ni ser.

Kaboff! (och detta är inte den värsta hörnan)Dessa kläder väntar på att målfärgen har torkat uppe i andra våningen och tapeten är på plats och klädskåpen, för att nätt vikas. Men kanske allt borde tvättas först – efter all damm?(obs! plastmattan…mmm)

Jag vet inte.

Detta är vårt hjälpkök. Tvättrum. Kaboff!

Här är aulan uppe. Här skall vi ha en skön soffa, med mycket kuddar och TV. För TV får man inte ha i vardagsrummet. Eller i sängkammaren!!!

Går man ut från dörren med glas till vänster, kommer man ut på vår stora balkong med vy över trädgården. Tar man dörren i mitten på bilden (också med glas) kommer man in i duschrummet och bastun.

Domino håller med mig om att man inte kan leva såhär..

Och så mycket olika prover att tapeter vi dragit hem! Kände dock att detta med tapeter var på mitt ansvar. Frågade Kärleken om det är för att jag är kvinna (ni ser redan hur dethär går..)? Och att jag tyckte nog att han kunde visa intresse också. Så plötsligt då vi köper målfärg vid K-Rauta kommer Kärleken glatt bärande på en bunt med tapeter. Glänsande. Och randiga. *Svalde.*

Nu är jag intresserad och vi tar dehär! säger han. Nästa dag var de uppe på väggen och jag måste medge att det blev helt ok. Fast de är glänsande. Och randiga.

Ja, det är alltså detta rum som fick de tapeterna. Resten tänker jag bestämma.

Ugnen har slipats och skall målas. Och golven är målade (och torra så småningom?!), rummet bredvid detta blir the master bedroom. Vi gjorde ett hål i väggen och satte dit en dörr (så man kommer till duschrummet). Om den där dörren får ni höra senare också.

Ja, detta blir vårt sovrum.

Såhär fint blev golvet! När vi dragit bort tre (?) lager med plastmattor och annat kul hittade vi inte värst breda plankor, men helt ok. Mellan varje golvplanka var det över en centimeters springa så plankorna togs upp och sattes dit igen för att minimera springorna. Jobbigt? Ja. Värt det? Absoluut!

Hoppas ingen fick ångest nu. Imorgon blir det glansbilder igen;)

Tjillevippen på er!

23 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *