Love this post:Love this 0

Den perfekta granen för mig skall gärna vara lite konstnärlig och tilltufsad.

Kommer ihåg  när jag var barn och pappa Kaptenen insisterade att vi skulle hämta julgranen från Rödsöskogen, dagen före julafton. Med snö ända upp till öronen, försökte vi ta oss – jag, Lillebror och papppa Kaptenen, fram i den mörka skogen för att hitta den perfekta granen. Vi hade en ficklampa. Det var mycket spännande. När vi väl kommit hem med den valda granen och ruskat av den all snö visade det sig oftast att vi kapat en alldeles för lång gran, med tre kvistar och inget barr. Och istället för att förkorta granen underifrån så sågade vi oftast av toppen – för att granen skulle se mer yvig ut.

Men nu för tiden styr Vackra Mamma kosan till torget och köper en vacker gran. En gran med många kvistar.

Vad har ni för minnen och historier om julgranar? Hur skulle er perfekta julgran se ut?

Bilder från Potterybarn

You may also like...

6 Comments

  1. rakastan amerikkalaista joulukoristelua!! 🙂 se on jotakin niin uniikkia mitä ei näe missään muualla

  2. Den översta granen är verkligen fantastisk.

  3. Alla är riktigt vackra , men ändå föredrar jag en äkta finsk gran. Lite glesare mellan grenarna, men grova grenar, rak och ståtlig! Fin “juttu” om dig på Keski-pohjanmaa!

  4. Den i mittenbilden till vänster, så fin! Harsjälv införskaffat en plastgran och har haft den i två-tre år nu, så boring, jag vet, men det har varit en räddning när man reser bort varje jul eller nyår.

  5. Den översta granen är helt klart en favorit, härligt att den var så “vild” =)
    I min familj hade, läs hade, vi också som tradition att hämta granen kvällen innan julaftonsmorgon… tills pappa för andra året i rad kom hem med en tall… ja jag vet, det borde inte vara svårt att välja rätt sorts träd men är det mörkt och “formen” är granliknande under snötäcket så blir det som det blir =)

  6. Den översta granen är precis min stil! Underbart vacker. Även fast jag inte är så jättemycket för jul, så väcker dessa verkligen äkta julkänslor.
    Gillar verkligen din blogg!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *