Kika in hos mig

Love this post:Love this 30

home-3884

I januari kom Hanne och Ilona på besök. Vilka kvinnor! Så varma och trevliga! Mitt hem skulle fotograferas till en av de största inredningstidningarna i Finland. Pirrigt värre!

Kvällen innan hade Systeryster och Tanja Leon på besök och lekte med honom medan jag städade, puffade kuddar, diskade gammalt porslin i duschen och dukade vackert. De var de mest effektiva två timmar av städning! (huset är mer eller mindre lika städat i denna dag, konstigt nog:) Gjorde också laxsoppa. Efter att jag skurit laxen i bitar och lagt den i soppan skulle jag städa undan i köket. Tog i pappret jag skurit upp laxen på. Pappret hade rispor av kniven och en liten liten pappersbit fattades. Humm. Hoppas mina gäster gillar överraskningar i deras mat, tänkte jag. Men ja, reportaget vill jag dedikera till Systeryster och Tanja, om man får göra det. Ett stort tack för hjälpen!

home-3869

Leon älskade att undersöka Hannes kameraväska och alla intressanta tingester hon hade. Han ville ju hjälpa till.

Jag berättade om hur idéen med fönster i duschen kom, hur jag älskar kalkmålfärg från Kalklitir, om hur jag slitit innan jul att få nedre våningen färdig (fattar inte ännu heller hur jag fick allt att gå ihop, men vi behövde mer utrymme då Leon började röra på sig och åååh, så roligt det har varit att se honom krypa från rum till rum på upptäcktsfärd). Känslan hur det var att hitta det gamla trägolvet i vardagsrummet under lager av korkmatta och parkett. Visade möbler jag räddat och kära egodelar med så mycket känslovärde att det nästan tar ont. Så mycket kärlek det finns i ett hem.

home-3914

home-3913

Kukkuuu..!

home-3936

Gammalt Arabiaporslin (är det någon läsare som är expert på dessa och kan tala om för mig lite mer..?), servetter och servettringar Lexington. Laxsoppan med lite papper i och Fina Farmors goda semlor!

home-3931

home-3908

Hanne visar hur jag kan poser i riktigt inredningstidnings-anda!

home-3925

home-3943

Här hittar ni det dyrbara receptet till Fina Farmors semlor.

home-3920

Skål från Riihimäki och gardiner jag fått låna av Fina Farmor.

home-4024
Kuddar från Day Home, Lexington, sittpuffen från Day Home (Legera). Bordet är Riviera Maison (Zinna), Enjoy Candles, skål Karhula eller Riihimäki.

home-4010

home-4009

Leon snaskar på blåbär han fick av Ilona.

home-3992

Flaskor från Pentik.

home-3981

Gammal lampfot jag målat med Kalklitir, skärm TineK. Ljus Voluspa och vaser TineK (Legera) och kupan är ett antikfynd.

home-3989

home-3971

home-3965

Överkast, lakan och kuddar från Lexington.

home-4013

Pallar från TineK Home (Legera), korgen likaså. Handdukarna är från By Pias Design. Flaskan är från Pentik.

home-4023

home-3951

Och så en liten sneak peak i klädrummet. Bara en vägg. Allt är inte så prydligt. Matta från TineK Home (Legera), spegel Minimani, tvättkorg Ikea och sminkspegeln från makeupmirror.com.

Tack för titten, välkommen åter!

21 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *