Love this post:Love this 48

 

Inlägget i samarbete med Jotex.

jotex-9724

Vårens trend oavsett vilket rum det kommer till är att lämna plats åt sobra färger och hållbara naturmaterial. Blanda gammalt och nytt, inred med saker du tycker om. Tänk mysigt och ombonat mer än stilrent och avskalat.

I samarbete med inredningsbutiken på nätet, Jotex, (som jag gillar så mycket!!) inredde jag mitt sovrum. Tittade till vårens trender men också hur man gör det snyggt, mysigt, personligt, ombonat och ett ställe för vila.

Om ni tittade i mitt tidigare inlägg började jag nästan från noll i sovrummet. Bara sängen, sänghimlen och katten. Ville verkligen städa ut allt och få en fräsch start! Dammsög och tvättade golvet, tog ner alla tavlor och så kom jag på, mitt i inredningsprocessen, att vända sängen mot fönstret istället, vilket visar hur viktigt det ibland är att riktigt rensa ur och börja pånytt! Vi har sovit sååå mycket bättre nu såhär!

Rabattkod!

Mina läsare får en rabattkod på 20% som gäller all textil hos Jotex.

KOD: 171315

(rabatten är för textilprodukter i normalpris. Så länge produkterna finns, men bara till den 31.3.2017. Rabatten gäller inte för möbler, mattor eller redan prisnedsatta produkter)

jotex-9697Det enklaste tipset att förnya i sovrummet är ju att bädda med nya lakan. Här är ju smaken väldigt olika, men har ni t.ex inte testat linnelakan är de väldigt sköna och vackra. Också de prassliga lyxiga lakan från Jotex är en favorit. Jag har inte bäddat sängen med ett överkast på ett par år nu. Varför? Jo, jag har ett supervacket överkast i råsilke. Och silke och kladdiga tvåårsfingrar passar inte ihop. Överkastet är vitt, det glömde jag skriva, blir svettig av bara tanken. Så jag har istället satsat på vackra lakan och att ha en filt eller flera, som jag byter efter säsong eller humör.

Men ett överkast kan i bästa fall förändra hela intrycket i sovrummet, matcha gärna med alla härliga kuddar!

Och kuddar, ja, de har jag många av! Tycker man inte kan ha för många par skor eller kuddar. Just nu i vår, ville jag ha fräscht blått. I olika mönster, man skall inte vara rädd att blanda – resultatet blir snyggt och personligt! Olika material och olika stora kuddar vid huvudändan gör det hela dynamiskt. Man vill bara kasta sig i sängen för att läsa en bok eller ta en middagslur.

jotex-9719

Korgen.

Korgen här får sedan bli en korg jag samlar Leons leksaker som brukar ligga utspridda på golvet! Och sagoböcker, så får han välja vilka han vill att jag läser på kvällen.

jotex-9653

Härliga kuddar och vacker filt i olika mönster. Länkarna hittar ni här, här och här!

jotex-9729

Textiler dämpar ljud. Välj det lugnaste rummet i hemmet till sovrum, iallafall föräldrarnas sovrum (läste jag i någon Feng Shui bok). Det är viktigt för allt i livet att man får en god natts sömn, då orkar man så mycket bättre. Med textiler; som t.ex. fodrade gardiner och tjocka mattor dämpar man ljudet avsevärt. En gardin, hissgardin eller persienner, som mörklägger rummet, ger nästan en garanti för skön sömn.

Det viktiga är när man skall lägga sig till ro för natten är att inte ha saker runt sig som gör att man känner sig stressad. Vad jag annat gjorde, än städade sovrummet, var att gå igenom garderoben och tömma den på onödigt (som jag sedan för till loppis). Det är SÅ SKÖNT att ha garderober och skåp i ordning! Så tycker jag också det är viktigt att helst inte ha arbetsplatsen i sovrummet – om jag måste jobba sent, gör jag det hellre i vardagsrummet på soffan.

jotex-9677

Lampan och ljusslingan med bollar.

jotex-9711

Våga hitta på lite udda lösningar med belysningen. Pröva dig fram.

Ljusslingor ger också en skön känsla och är ypperlig då jag nattar Leon. Brukar aldrig ha levande ljus i sovrummet, utan bara de vaxljusen som lyser med batteri. Men nog är det ju härligt att tända ett doftljus som doftar svagt av något man tycker om.

 

Jag tycker om att dekorera väggarna med fotografier, kanske någon målning jag gjort, något det är härligt att titta på innan man somnar. Har också en mängd udda antika ramar som står lutade mot väggen. Så har jag också lagt upp en krok på dörren, där min finaste klänning i många lager tyll hänger. Till sommaren brukar jag byta ut kreationen till någon lättare sommarklänning i glad färg. Då blir kläderna en del av inredningen.

jotex-9688

Söta bordslampan. Och guldfjädern.

Med belysning kan man verkligen lyxa och mysa till det i sovrummet. Ha gärna en taklampa men också mjuka, softade ljuskällor ger en ro. Att ha en liten lampa på nattduksbordet, bara för att den är vacker att se på ger också en härlig känsla. Och på tal om det så brukar jag samla saker och böcker jag tycker om på nattduksboret. Ordna stilleben med söta små saker, som parfymer och smycken.   jotex-9696

Guldkruka.

jotex-9666

Krukan och ställningen i guld. Och filten.

jotex-9689

Vasen.

Att ha snittblommor eller dela upp fredagsbuketten och ha någon blomma i vas på nattduksbordet eller på någon stol eller pall, är vackert och ger färg och energi.

jotex-9708

Krukan och ställningen i guld.

Ut med gammalt, in med nytt! Uppdatera dina krukväxter! Finns det sådana som inte lever längre? Släng dem, ha inte döda växter hemma. I mitt sovrum bor olivträdet jag köpte innan Mattias kom första gången på besök – och oj vad det trädet växer och frodas! Jag brukar ha med mina krukväxter i duschen varannan vecka ungefär (beroende på årstid, förstås.) och tvätta av dem damm och vattna dem.

jotex-9730

Ett sovrum behöver en skön möbel där du kan sitta och ta det lugnt och det skall inte vara “klädstolen”! Släng ut “klädstolen” genast om du har en sådan, bort med stöket! Sortera och för bort/släng sådant som samlats i högar och som inte tillför glädje och energi.

Fotpallen är något som passar oss, då kan Leon föra runt den i rummet bäst han vill, använda den som rutschbana och sådant.jotex-9700

Det första jag känner under fötterna, då jag stiger ur sängen, vill jag inte att ska vara ett kallt golv. Ha gärna en mjuk matta eller ett fårskinn nedanför din sängplats.

jotex-9731

Så det här var mina tips för ett supermysigt och vårligt sovrum. Så här bor vi. Härligt att ni tittade in, kära läsare!

jotex-9742

…Och ja, Domino hälsar så mycket. Nu vaknade hon äntligen. Ni ser hur hon vinkar åt er med sin baktass. Ha Ha.

 

You may also like...

11 Comments

 1. Ser verkligen supermysigt ut!

 2. Var har du köpt sänghimlen? Jättefin!

 3. Ihanan freesiä! <3 Mikä noista Jotexin tyynyistä on tuo kokovaaleansininen tyyny? (siellä näyttäis olevan yksvärisenä tavallinen tyyny ja samettipäällinen, en saa tuosta kuvasta ihan selvää, kumpi tuo ois…) Muut löysinkin…. kiitti! 🙂

  1. Kiitos! <3 Juu, se ihana tyynny (puuvilla on;) löytyy täältä!

   1. Yes, kiitti! 🙂

 4. Inspirerande 🙂

 5. Underbart fint! Vilket fantastiskt rum det blev och så snyggt med blått. Är mattan från Ellos? Kram

 6. Oijoi, tuo kukkaruukku ja teline on pakko tilata. Kiitos inspiraatiosta! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *