Love this post:Love this 0

Uppe på vinden i Fina Farmors och Farfars gamla hus fanns sängen jag suttit i sist då jag var runt ett år gammal. Nu har den flyttat hem till oss och jag skall göra i ordning ett gästrum.

Titta! Där sitter jag och mamma, med permanentkalufs, i sängen!

Gästrummet har hittills varit Systerysters rum och kommer att förbli det eftersom hon gästar hos oss ofta. Har tänkt mig en sänghimmel också, fick inspiration från en bild jag hittade i en gammal Lantliv tidning. Tänkte göra den själv:)

Men för att det inte skall bli för vitt, för att få fram något lite mer flickigt och spralligt har jag beställt hem de härligaste lakanen – ever! De tillverkas i en liten fabrik i Katmandu, det är ett familjeägt företag som gör dessa patchwork-lakan. Tygerna är skjorttyger och blir bara härligare ju mer man använder dom. Hittade dem här hos Silke!

Underbara, visst!

Visar också upp mina “barn-böcker” mamma skrivit. De handlar om mig i jag-form. Hade min första ålderskris, fast jag inte tror på sådant, (fyller snart trettio) för en vecka sedan när jag bläddrade igenom dem och kände att världen var orättvis för att inte låta mig vara fyra år för evigt. Eller åtta. Skall läsa upp något från böckerna till er nångång, om ni vill:)

Åh, vore det inte kul att ni som vill lade upp bilder från då ni var barn på era bloggar?! Och berättade om något trevligt barndomsminne? Länka sedan till inlägget som kommentar i detta inlägg:)

You may also like...

18 Comments

 1. Åh vilken härlig säng!

 2. Härlig säng! Och vilken fin tapet bakom, är den gammal?
  Hälsa din fina mams att hon ser yngre ut idag än vad hon gjorde för 29 år sedan!;))) Men söta är ni bägge två! Coola lakan! Ska bli spännande att se sen, för det får vi väl? Snälla?:)
  Kram!

  1. Sängen är inte ihopskruvad, utan lutar mot väggen och det är sängbottnet som liknar en tapet:) Hälsade mamma och hon blev så glad! Kram!

 3. Ljuvlig säng! Min mamma hade en sån fast dubbelsäng när jag var liten, men den sålde hon tyvärr för flera år sen (innan jag fick upp ögonen för den)… 🙁

  Lyllos din syster 😉

 4. Tänk, då får du somna med näsan i nåns gamla skjortarmhåla och bara, mmmmmmmm, vad det doftar gott (nepalesisk armsvett)…!;o) Jättefina!!

 5. Härliga lakan!
  Och härligt med minnen!
  Kram
  Jannike

 6. http://www.lily.fi/juttu/barndoms-foton: Lite dåliga foton, men den första är ju bara lite rolig 🙂
  HÄRLIG SÄNG!
  Min mamma har 3 systrar och jag kan säga dig att det var ett stort permanentmolne hos oss när de alla kom på besök 😀 Din mamma ser ju lika ung ut idag (minus permanentet förstås) 😀

 7. Vilken kul idé! Lovar att göra det så fort jag har pluggat klart för idag.
  Din mammas friss påminner väldigt mycket om krullet min mor och systrar låg inne med. Haha
  Kram på dig

 8. Oooo så ljuvlig säng. Jag la ut bilder av mig själv som liten för en tid sedan på min blogg så jag tar och länkar till just det inlägget, gå och kolla om min lilla dotter Saga är lik sin mamma ;):

  http://sonja.djupsjobacka.com/2011/12/14/lika-som-bar/

 9. Vilken kul idé att skriva barndomsminne och länka!

  Jag har ett fint minne i mitt inlägg nr 313!!! http://www.lisbet-carpediem.blogspot.com

  Sedan har jag förstås en massa andra minnen… Jag minns som i går då du var så där liten i lyckliga mamma dins famn!

  kram

 10. http://hymyellen.blogspot.com/2012/01/helmia.html

  Många hälsningar!
  Flickan här i min bild är lite sur 🙂

  Ååh, bilderna är så trevliga, riktiga pärlor!

  Gott nytt år!

 11. Kände att jag ville berätta att bilden på dig och din mamma känner jag igen, jag tror att det var jag som fotade er. Oberoende av hur det var med det, så går tiden fort…

  Kram

  PS Fin blogg du har!

 12. Ymmärsinkö oiken, että meinaat tehdä itse tuollasen “verhon” sängynpäälle? (Hieno google-kääntäjä.. :D) Oon kauan halunnu jotain tuon tapaista kans, ehkä itsekin voisin tehdä. Ei vaan mitään tietoa miten 😮

 13. Gud vad roligt att ha så mycket fint med en historia som är nära och personlig.

 14. Alltså, nu när jag tittar lite noggrannare, så kunde det ju nästan vara du med en peruk på huvudet…! Lika som bär, du och svärmor.

 15. Tror bestämt att damen tänker sluta blogga? Varit förvånansvärt lite aktivitet här på sistone. 🙂 Något nytt, mer spännande projekt på gång?

 16. Bättre sent än aldrig, heter det ju. 😉

  http://emschen.se/?p=4191

  Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *