Love this post:Love this 0

Vilka vyer vintern bjuder på! Mina tankar gick osökt till Farbror Rimfrost och Kung Vinter under morgonpromenaden. Ni vet – “Olles nya skidor”-boken? Den läste mamma för oss när vi var små och med kölden bitande i kinderna och snön knarrande under skorna var det inte alls svårt att tänka fram sagofigurerna.

Så vackert det är med alla ljuskedjor i träd och buskar och alla jul-lysta fönster  (men absolut inte i blått,rött eller grönt! Alltså enligt min smak.) När jag gick där i mina tankar och njöt (och tyckte faktiskt det var kallt!) så tänkte jag på berättelser från Vinterkriget som jag fått mig berättat. När det verkligen var isande kallt.Otroligt att det är bara ca 70 år sedan!

Prosten och Goodwill ambassadören Johan Candelin berättade om sin svärfar och en julafton under kriget. Han skulle ut och rekognosera till fiendelinjen, men var tvungen att gömma sig upp i ett träd när fienden kom närmare. Där satt han under julaftonen och tänkte på dem därhemma. Under honom var fiendesoldaterna hela dagen och natten. Först följande dag kunde han återvända till de sina.

Och jag får komma hem till ett varmt hus,sätta mig framför brasans sken och dricka julte-köpt från NK. Tacksam.

Ha en fortsatt skön helg,vänner!

You may also like...

0 Comments

  1. Vilket fräscht och hemtrevligt kök! Ger en feel-good känsla!
    Och spisen är ju för skön.
    Tack för fint inlägg igen,Malenami.

  2. Oj vad det ser nytt o ljust ut nu där i köket! <3
    Sköna mellandagar till hela buntten o då ses vi senast 02012010 ! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *