Love this post:Love this 27

malenami-tired-8339

Det blev visst ett litet uppehåll på bloggen igen. Jag har svårt att hinna med allt just nu, märker jag.

Att vara trött och ha mycket jobb, plus alldeles för lite timmar på dygnet är ingen bra kombination. Jag har helt enkelt prioriterat. Och så har bloggen då, blivit lite stående. Jag tycker det går väldigt upp och ner för mig just nu – jag har så många roliga projekt pågång. Men sen på kvällen, när Leon äntligen sover, och jag skall sätta mig ner och skriva, orkar jag bara inte. Jag vill krypa under täcket och sova. Men så får man ju inte glömma räkningarna, disken och … mig själv. På instagram har jag varit mer aktiv, och ni som följer mig där kan ju se att det varit mycket kul! Det är så lätt där, det tar inte samma tid – men jag vill göra blogginläggen mer omsorgsfullt.

Hur brukar ni göra då energin tryter? Eller ja, kanske inte ens energin, men vad gör ni med era tankar då det känns som om man inte hinner riktigt med. Och speciellt inte med sig själv.

Jag har faktist några saker jag brukar göra. Först av allt se till att röra på sig. Om det då är att stå på huvudet en stund hemma i vardagsrummet eller ut och springa. Där brukar det ibland bli svårt för mig att få komma iväg ensam, då jag har pojken. Man ja, viktigt att röra på sig – få tankarna på annat – eller åtminstone lufta på dem. Något annat som brukar fungera för mig, och jaaa, jag vet hur knasigt detta låter, hahah – men att ha lackade naglar och brun utan sol-kräm. Detta för mig betyder att jag är utvilad OCH har haft tid för mig själv. Och även om jag inte haft det, MEN är fräscht brun (och inte har blågråa ringar under ögonen) och har vackert manikyrerade naglar, kan jag lura mig själv. Och blir alltid på bra humör och får energi. Och även om knepen är lite halvknasiga så om det fungerar så fungerar det och det är det viktigaste, ja? Och manikyrerade naglar tar ju inte bort någon ledsamhet, ångest eller tråkigheter på riktigt men får de en på lite bättre humör, är man mycket starkare att ta emot sådant. Så jag tycker det är viktigt att finna glädje i små saker, som går relativt enkelt och snabbt att fixa. (och här fungerar vi ju alla olika, såklart)

En annan grej är att skriva ner saker som borde bli gjort. Jag gör det alltid på papper, tycker det är enklare än att ha det tex i telefonen eller på datorn. Då gör jag tre kolumner med det som är viktigast och relevant att göra nu, och i vilken ordning. De två andra kolumnerna har saker jag skall göra men inte är brått med och saker som inte alls, egentligen är viktiga.

Så är det också viktigt, och detta påminner jag mig själv om ofta – man behöver inte vara perfekt! Nejdå! Man skall vara snäll med sig själv. För det är ju inte för mig själv jag skall orka, utan det är för att vara en närvarande mor i min sons barndom.

malenami-tired-8349

Dessa bilder togs i sommar efter tre sämre nätter. Och det var inte ens nätterna som var illa, egentligen, utan allt detdär andra som suger musten ur en. Två nätter klarar jag galant, men efter den tredje så märker jag det på mig själv. Att jag är trött. Kommer ihåg att en bloggvän till mig skrev öppet på facebook om att det ser ut som om alla andra har den perfekta sommaren med glada barn och trevliga partners, fina resor, god mat osv.

Kan tala om att två timmar efter att dessa bilder togs fick jag den stora boken om “Mjau och de små stolarna” flygande som en frisbee rakt i ögat och jag blödde och hade blåöga.  Och nog har vi haft svettiga dagar också denna sommar. Som jag skrev på instagram i augusti att jag vill ge en high five åt alla småbarnsföräldrar som klarat av semestern med alla fingrar och förståndet i behåll! Och efter denhär sommaren så vet jag att JAG klarar precis vad som helst.

Ja, detta var då ett inlägg om trötthet, att känna att man inte räcker till, om nagellack som kan rädda ens dag… Och så kom jag på: det är ju fredag! Veckoslut! Sköööönt!

…vi hörs om en stund, skall nog hinna med ett till inlägg idag!:)

malenami-tired-8350 malenami-tired-8353

You may also like...

7 Comments

 1. Man skulle ju gärna vilja veta vem mannen är som figurerar då och då på dina bilder. Allt gott till dig/Kram

 2. Korta “instauppdateringar” fungerar finfint på bloggen också – jag lovar. Ös på med sådana! 🙂 Ibland är det bra att släppa pressen på att blogginlägg ska vara så långa och välskrivna hela tiden. Variation förnöjer. Kram <3

  1. Men du… TACK! Tror det var JUST DET jag behövde.. ❤️

 3. Jag skrev häromdagen på min instagram vad jag gör om jag känner mig trött och stressad: drar mig undan från allt socialt och är med familjen eller de allra närmaste, läser tidningar/böcker, dricker gott kaffe, tränar/promenerar, tar mig ut i naturen, kollar en bra serie, stirrar in i en brasa, sover och ger kroppen möjlighet att återhämta sig.

  Jag tror att sömnen är bland det viktigaste att försöka återhämta sig på. Och precis som Tidstjuven skriver här ovan så är det bra att släppa pressen på sig själv ibland, vi är inte mer än människor. Låt disken stå en kväll, gå och sov tidigt, ta ett skönt bad, en promenad, lägg en ansiktsmask, ät choklad eller titta en serie. Ingen press, bara tid för dig och ditt välmående.

  Jag skrev även ett inlägg på bloggen idag om att vara snäll mot sig själv, med utgång i citatet: “make sure a yes to someone else is not a no to yourself”

  Kram och hoppas det känns bättre om ett tag ❤️

 4. Jos on kiire ja stressiä ja kynsilakat lohkeilee ja hiukset kaipaisivat pesua tulee kiukkuinen olo mutta aah jos lakkaan kynnet ja hiukset kunnossa niin maailma hymyilee vaikka se sama stressaava “to do”-lista on edelleen edessä…..hyvä olo minulla ainakin on niin pienestä kiinni:-)

 5. Mary Liewendahl

  Jamen jo! Nagellack funkar. 0 ansiktsmask. När man på kvällen fått sina länders ftukter i säng är det sååå skönt att sjunka ner i soffan, tända doftljus, lacka naglarna, lägga ansiktsmask och glo på nån lättsam serie som Drop Dead Diva eller Gilmore Girls

 6. All styrka till dig Malena, du är såå vacker och duktig! Och inspirerande för mig!
  Har själv en son som fyller 2 år i oktober, hans pappa är ofta bortrest och har ingen egen familj att hjälpa med sonen. Försöker leva som jag gjorde tidigare, innan sonen kom, men det går ju inte…
  Alla krav om att lägga upp håret, ha fin kropp, hitta tid att träna, hitta fina kläder för dagen – det ser jag i din blogg och det finner så mycket respons i mig, för jag har samma krav på mig! Ingen i min omgivning förstår detta, det tycks att jag är pretentiös och vill bara vara bättre än dem andra vanliga människor. Men så är det inte.
  Din blogg är en andningshål för mig på så sätt. Att inspireras och inte känna sig ensam med sina “måste”. Och våra barn är det bästa som har hänt oss. Och de förtjänar en vacker och lycklig mamma!
  P.S. Jag har sett dig en gång i Stockholm, är också en OM tjej (eller före detta sådan kanske), jag hade en längre beige Odd Molly Melton kappa och du sade att det var kul att se den i verklighete och du hade en kort sådan. Kul minne och kappan är för liten för mina armar nu, hehe..
  KRAM från J.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *