Love this post:Love this 41

Ah, SOL! Njuter ni också av varje solstråle?

Tur har vi fått lite snö (som nu håller på regna bort…), så det inte är så grått, mörkt och ja, bör tilläggas – smutsigt. Stor skillnad på pojkens ytterkläder, när man hämtar honom vid förskolan.

Om någon skulle fråga mig om bloggtips, det jag lärt mig de senaste tio åren jag bloggat, så skulle det såklart först handla om relationer med läsare och samarbetspartners. Men inte så långt ner på listan på tips skulle jag berätta om bloggåret och hur det oftast utspelat sig, för mig. Mitt bloggår brukar alltid börja på hösten, läsare, samarbetspartners och speciellt media, vaknar upp och är intresserade av en, efter en lång sommar. Det är då det gäller att vara på hugget och det är då det händer som mest!

Jo, nog är det intensivt också i januari-februari också, men inte på samma sätt. Många är inte lika sugna efter jul och nyår. Mycket har att göra med hur modevärlden ser ut också, när de släpper sina kollektioner och så mässorna, förstås.

Iallafall, så har jag under åren märkt hur en nästan intill svår desperation kan smyga på en, som bloggare, i slutet av oktober, början av november. Efter man gått till vintertid. För är man en bloggare, som brukar leverera bilder, så räcker inte ljuset till, helt plötsligt. Det kommer verkligen som en shock varje höst! Och har man ett “vanligt” jobb på dagarna och bloggar på kvällarna, som jag gjort i många år, är det svårt att få till det, när höstmörkret är som värst.

För detta brukar jag spara bilder i “banken”. För att sedan kunna ta och använda i ett senare skede. Det kan vara att man satsar två timmar, då det är ljust, en söndag, på att fotografera en outfit, någon inredningsgrej och mat man gjort och ätit (fast våra middagar brukar nog oftast bli klara först då skymningen fallit).

Men man behöver ju inte alltid visa upp ljusa, fina bilder, såklart. Man kan ju ändra stil, lite efter årstid och lära sig fotografera i dunkelt ljus, det blir ju en härlig känsla i det också.

Så hos mig kommer ni att få se bilder ur “banken” en tid framåt, blandat med bilder jag tar i nuet, oftast då i skymning. Kul att testa fotografera på ett nytt sätt!

You may also like...

1 Comment

  1. Bilder : om man kan ønske ville det være noen outfits med din mamma. Jeg har fulgt deg i ca 10 år og synes du og din mamma er så like og har fin stil. Så om hun vil kanskje dere kunne ta norm bildet med klær som vises på en som ligner oss litt mer voksne?
    Gjerne klassiske plagg som passer alle aldre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *