Love this post:Love this 29

eljest-1760

I Umeå finns en butik, en lifestylebutik det vill säga, som heter så vackert som “Eljest”.

Begreppet eljest kommer från den Västerbottniska dialekten och betyder ungefär annorlunda, lite annars liksom.  Per Olov Enquist har en gång beskrivit att en person som är eljest, är en person som man kan tro går med finskorna i djupsnön. Och det är precis sådant som vi vill värna om – det ovanliga, avvikande, normbrytande och egensinniga. Vi gillar annorlunda.

Det är fina-Ida, som står leende bakom denna skapelse och det var hon som kontaktade mig om att fotografera hennes klädkollektion innan jul. Hon är glädjen själv och har ett fantastiskt företagaröga, om just det annorlunda. Och jag kan säga att bara av vårt korta första möte, har jag fått en ny samarbetspartner men också en vän.

Så konkade jag hem stora påsar med vackra plagg, som Ida sytt. God glögg lade hoon också med. Och karameller. Nästa dag, då det var ljust i två minuter, fotograferade jag de första plaggen. Ljuset var fantastiskt. Blev väldigt nöjd med bilderna. Ni kan se några av på deras webshop. Fler blir det i vår!

eljest-1757 eljest-1755 eljest-1754 eljest-1751 eljest-1747 eljest-1746 eljest-1741

You may also like...

3 Comments

  1. Herregud! Vantarna!! Vill haaaaa!
    Har varit inne på hemsidan och jag vill ha många, många saker där kan jag säga. Dock fanns inte vantarna i webshopen. Synd, mycket synd.

  2. Vilket fantastiskt koncept! Och gillar tavlan med Door of Umeå…

  3. Varför finns inte vantarna i web shoppen? Vill haaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *