Love this post:Love this 26

sommar-8584

Ja, denhär sommaren har varit väldigt speciell. Mest av tiden har vi tillbringat i Sverige. Vid vårt sommarparadis, som vi kallar det. Där svanarna sjunger högljutt redan tidigt på våren, trädgårdslandet bjuder på en jordgubbe om dagen (det brukar väl bli ca 4-5 allt som allt på en sommar) och alla trollen som bor på olika ställen på tomten. Det är sant, där finns troll. Men de är nog snälla. För det mesta.

Jag berättade ju i somras att jag målat och fixat om i stugan. Kommer ihåg då jag första gången satte foten på den lilla ön, utanför Umeå, det var fantastiskt varmt och jag rev av mig kläderna och hoppade i vattnet. Simmade länge. Min kavaljer stod på stranden.

Jag har inte byggt bastu vid sommarstället, även om planen var så. Men en soffa har jag släpat dit (på grannens pontonbrygga) och massa målfärg. Väggarna och spisen fick sig ny färg och “köksön” slog jag sönder med en slägga. I något skede funderade jag om jag VERKLIGEN tycker om dethär? Är det jag? Eller är det en skugga av något jag nångång tidigare var – eller trodde mig vara..? Ni vet, då man stannar upp och faktiskt funderar om man är närvarande och njuter? Och det gör jag. Njuter. Då jag blandar ihop Kalklitir och sedan får se den färgen torka på spisen, se magi bli till. Tine K lampan jag tog från mitt kök och doftljusen jag alltid hämtar från inredningsbutiken Legera, innan jag åker till stugan. Hur allt jag rör vid blir något fint – och skulle det inte bli det, så gör man om! Hur något blir hemvarmt och vårt. Var vi skapar våra minnen. Känner ni igen er?

sommar-8590

Då man fångat några “fiskar”.

sommar-8650

Jag själv har verkligen känt både lugnet och tryggheten vid sommarstället. Känt kärleken då vi haft släkt och vänner på besök. Vetat att såhär vill jag alltid, alltid ha det. Huset fullt! Barn som springer barfota på gräsmattan och jag som kommer på att pinnbröd inte alls behöver läggas på pinne utan kan grillas platta. Och sen, mycket smör på!

villan-8643

Eller gångerna vi hade lägereld och tältet på gården. Mys!

sommar-8601

Båtturerna.

….in till stan.   sommar-8666 sommar-8680

Så nu, just idag, känns det extra vemodigt att vi just sålt stället. För alla dom här minnerna och bilderna jag går igenom. Men det kom upp något bättre så vi slog till och allt föll på plats som det bara kan göra då det är RIKTIGT, RIKTIGT meningen att allt skall gå vägen.

Så livet vid havet fortsätter, även så äventyren. Kan knappt vänta på nästa kapitel!

You may also like...

6 Comments

  1. wow, så mycket som hänt 🙂 vi väntar också på nästa kapitel 🙂

  2. Härligt Malena ❤️

  3. Härligt! Och spännande att få höra fortsättningen en dag….

  4. Det blir många,många fler kapitel ,långa och lyckliga!

  5. Vad spännande! Stort lycka till med de nya äventyren!

  6. Men älskade Malena, efter en ganska körig tid här hos mig själv är det underbart att läsa ikapp och höra att du har mött din prins. Jag visste nog att det skulle hända före dig, men det är så FANTASTISKT UNDERBART att läsa om det nu!! All lycka och stor bamsekram❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *