Love this post:Love this 0

Så var vi äntligen i Kiel. Båten mådde bra och det gjorde vi också. Vädret var varmt och på bilden ser ni en nyduschad Malenami på väg till butiken för att handla mat till hungriga seglare.

Edit: Jag kommer senare att editera dessa seglingsinlägg, eftersom minnet är dåligt och jag behöver lite hjälp av Lillebror om alla ställen vi besökte och så..

Vår stolta Kapten.

Windfall  – Swan 61.

Det var roligt att sätta fötterna på land, hade inte besökt Kiel förr. Båten skulle tvättas och fixas, sen skulle vi tvättas och fixas. Vi åt på en underbar restaurang och på kvällen gick vi “ungdomar” ut på en öl. Som ni ser på bilderna är vi hur trötta som helst! Sen tillbaka till båten för en rofylld natt utan vaktpass. Nästa morgon bar det av igen – nu var det Kiel kanalen som väntade.

Kielkanalen var en fantastisk upplevelse! Kanalen som inte är värst bred skall ändå duga som väg för stora tankers och små segelbåtar mm. Kan nog tala om att man höll andan när riktigt stora tankers kom förbi. Vi såg vackra hus, får, hästar och kor, det var vackert och lummigt, lite som en saga. Sergio, eller Seppo som vi kallade honom, är från Italien och var den enda som lämnade kvar för att segla Windfall, när de andra italienarna hade åkt iväg. Seppo underhöll oss med  trolleritrix. När det var hans tur att laga mat blev det alltid risotto eller spagetti, som han med omsorg stod och rörde  i flera timmar. Jag och Kärleken skämdes lite grann när vi snabbt slängde ihop “vår goda spagetti” och Seppo lite föraktfullt rynkade på näsan av att vi hade lagt lite chilli och sån´t i maleköttssåsen.. Ha, ha!

You may also like...

0 Comments

  1. Det stämmer-du har ett estetiskt öga och bloggen är vackert gjord! Tack för att du delar med dig,Malenami!

  2. tervesia rodokselta!

    jooo! vahaks nayttaa mageelta!!
    kylla duuni kiinnostaa ja mun tyttoystavaa kans..

    ilmotelkaa heti ku seuraava bozki lahtee nii me tullaa juoksujalkaa heh..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *