Om att segla i Karibien

Love this post:Love this 1

karibien-13

För fem år sedan, på min födelsedag, åkte hela familjen till Karibien för att segla. Mamma fyllde femtio och det skulle firas på varmare breddgrader (det är hon som springer på stranden i bilden ovanför). Våren 2006 var konstig för mig, från att inte riktigt kunna peka ut på en karta var Karibien ligger, så åker jag dit två gånger på tre månader! Tänk så livet kan bli, om man vill! Först hittar man på tokigheter i huvudet, skriver ner dem och så blir det så! Första gången med familjen i februari och så på påsklördagen fick jag veta om ett seglingsjobb och därpå följande onsdag sitter jag på en segelbåt i St Maarten för att segla över Atlanten.

Här kommer några bilder från först resan, bara för att jag tycker de var lite roliga. Om ni gillar så gör jag gärna ett lite mer omfattande inlägg om de vackra öarna i Karibien.

Systeryster njöt.

Jag njöt.

Lillebror njöt.

Så kunde man leka Tarzan…

…och Jane. Kasta sig i havet vid en öde ö vid Tobago Cays. Korallrevet, var vi snorklade, fungerade som en skyddande mur, det enda som var mellan oss och Atlanten.

Fast allt är så underbart vackert som det ser ut på bilderna så kan man dock, om man inte är varsam, få en supersexig solbränna. Om du fixar brännan redan första dagen så kan du vara säker på att den kommer att stanna hela resan och ett halvt år framåt.

Och för att ta sig från ö till ö är inte alltid så glamouröst. Speciellt inte om det blåser hårt och vågorna är stora. Då kan det hända att man blir sjösjuk och måste spy i en påse. Det man inte sedan skall göra är att slänga påsen över bord. För då kan påsen fastna i någon av de många repen som dinglar omkring. Och om man inte knytit ihop påsen så kan hela härliga innehållet falla ut och hamna en intet ont anande Lillebror i nacken. I den brännheta solen och de stora vågorna.

Så är det bra att binda fast sig. Och stirra mot horisonten. Bara för att.

Man kunde också simma ikapp med alla stora havssköldpaddor som nyfiket kom och tittade på båten.

La Familia.

På mornarna kom männen med sina roddbåtar och sålde frukter, nybakat bröd och fisk.

30 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *