Love this post:Love this 27

malenami-1889

Det blev inget dykande för oss denna gång. Men det gjorde inget eftersom vi köpte snorkel och hoppade i plurret!

Nästan varje förmiddag tillbringade vi två-tre timmar med huvudet under vattnet. Till först var vi kanske lite för ambitiösa och simmade långt långt ut. Såg några lite större fiskar men inget intressant, egentligen. Överraskningen var stor då vi kom närmare stranden, alltså bara ett par meter från stranden och lade huvudet under ytan.

Vilket paradis av fiskar visade det sig! Inte för att Rodos’ vatten bjuder på något väldigt exotiskt, men vad gör det! Fiskar som fiskar! Allt från små, små i stimm med hundratals till de lite större och större… som ni märker har jag koll på sorterna;) Efter bara några dagar märkte vi att de var de samma fiskarna som hängde vid stranden. De var de två lite mindre “Barracudorna” och så den riktigt stora som var över en halvmeter och när den kom nära klättrade jag på Kärleken lite grann och iiihh:ade i snorkelröret. Och så “Papegojafiskarna” och så den där lilla firren som hade ett öga större än det andra och såg lite ut som om den simmat i väggen. Den var lite långsammare än sina systrar och bröder, men varje dag kom den nära och tittade nyfiket på oss.

Det bästa var dagen vi hade en liten brödbit med oss. Sade åt barnen som snorklade vid stranden att komma och titta när vi matade fiskarna. Och vilken glädje! Vattnet bubblade av fiskar och förtjusta trumpetljud hördes från barnens snorklar. Absolut bästa på hela resan.

malenami-1896

You may also like...

3 Comments

  1. Vilken LJUVLIG semester ni verkar ha haft du och Kärleken!
    KRAM!!

  2. Vad härligt du ser ut att ha det! Passar ju ypperligt i en feelgood blogg 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *