Love this post:Love this 17

Reklam: Vagnen har vi fått från Jollyroom.fi

Vi hade nästan bestämt oss att inte ta med någon vagn på vår resa. Vi hade egentligen igen erfarenhet att resevagnar alls, och kanske lite förutfattade meningar om att resevagnar är skrangliga tingestar, som man klämmer fingrarna på när man desperat försöker få upp dem. Något som bara ger mer stress och tar utrymme och är svår att förstå sig på.

Sen var det ju också den väldigt tighta budgeten. All viktig vaccin, solkrämer, resorb, visum, somriga kläder till barnen (det behövde vi ju köpa eftersom ungarna växt så mycket), med mera, med mera, tog på budgeten. Vi pratade med vänner och bekanta som rest mycket och alla tipsade om att ta med en resevagn! Om hur smidigt det är då barnet kan slumra i vagnen, skyddad från solen, då vi andra äter i lugn och ro. Och om man går på promenader, kan det vara skönt att ha alla grejer i vagnen, plus! att köper man med sig saker, tunga vattenflaskor och så, får man in dem under vagnen och behöver inte bära. De långa timmarna på flygplatsen blir också mycket smidigare med resevagn.

Kanske det ändå vore bra med en resevagn, började vi fundera. Men hurudan? Ååå! sa jag, inte har väl jag bloggat över tio år i onödan! Jag har ju en superbra samarbetspartner, jag kunde kontakta! Jollyroom har massa resevagnar, bra koll och vill säkert få synlighet. Vi brukar ha bra samarbeten. Jag kontaktade Jollyroom och berättade om vår resa, vart vi skulle och vad vi tyckte var viktigt med en resevagn: den skall vara lätt att förstå sig på, kunna köra på hårdare sandstrand, svåra vägar och hel liggläge. Typ så.

Vi fick tips om att välja Beemoo Easy Fly+. En lätt vagn att ha med på resan, som blir otroligt liten då man fäller ihop den. Det blev succé när vi packade upp den hemma i slutet av januari! Snart skulle vi iväg!

När vi nu har använt vagnen i några veckor, vad ar vi tyckt?

Jo, den är otroligt lätt att använda! Fälla ihop och lyfta upp, no problem! Den kommer med en transportväska (enkel tygväska), som vagnen reser i, man får också en axelrem, så det är lätt att bära väskan. Suffletten är super, den går ner extra lågt och har ett titt-hål uppe med myggnät, så man har koll på barnet. Smidig att ta det från sitt- till liggläge och man kan öppna upp en lucka bak vid huvudet, så det luftas skönt. Fotstödet går att fälla upp och ner. För att inte tala om hjulen! Här har träffat några på resan, som haft resevagnar med mindre hjul och de har kört fast helt. Vår vagn går bra på den lite hårdare stranden i Koh Lanta (dock inte bra, såklart!, över den mjuka sanden, då bär vi vagnen). Det som är minus är att det inte går så smidigt och snabbt att spänna selen och efter otaliga prommisar på stranden hörs ett supersvagt gnissel från ett hjul. Vilket går att fixa. Jag har säkert glömt att skriva bra saker om vagnen nu, men vill i varje fall säga att vi gång på gång sagt till varandra att åååå, så bra resevagnen är! Och Mattias sa i ett skede a kom ihåg att tom du skriver om vagnen så skriva att jag ger tummarna upp för den! Tio plus!

Hallååå! Vad gör ni? Får man va me’?

Så det viktigaste; Elias verkar gilla vagnen massor!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *