Love this post:Love this 42

malena-bjorndahl-1000707

Det är länge sedan jag rest till solen mitt i vintern. Förstår inte varför. Det här var det bästa just nu! Bort från allt grått och slask. Tråkigheter och sånt. Mina föräldrar hade redan länge sedan beställt biljetter åt sig själva. Vi hade pratat om att inte fira julen som förr eftersom Systeryster var i Australien och ja, många komponenter gjorde beslutet lätt. En vecka innan de skulle åka började jag fundera om jag och Leon också skulle komma med..? Och sedan hakade Lillebror på och plötsligt stod  Systeryster och överraskade mig i mitt vardagsrum, några dagar innan vi skulle åka på resa, så vi köpte en biljett åt henne också. Plötsligt åkte hela familjen till Kanarieöarna. And it was good.

Här kommer ett plock av semesterbilder.

malena-bjorndahl-1000560

Jag var till Lindex och frågade om de hade kvar sommarkläder på rea till småttfolk och det hade dom!

Det gick jättebra att resa med Leon! Mycket bättre än jag förväntat mig. Hade packat med Ellas Kitchen påsar (några nya smaker till flyget) och då vi steg och landade ammade jag. Han fick inte ont i öronen och grät inte. Klart han kinkade lite, det var ju ändå sex timmars flyg och han är van att röra på sig. Men jag hade med två små nya leksaker och jag sjöng många sånger. Och så fick han klättra på oss bäst han ville. En idé till nästa gång kunde vara att jag skulle få sova natten innan, men vi klarade oss riktigt fint.

Leon har fyra tänder uppe och två nere, till julafton fick han två tänder till i nedre tandraden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

malena-bjorndahl-1000622

Det var skönt att ha med sig vagnen…

malena-bjorndahl-37

Nästan varje morgon tog jag en rask trilletur, som det så fint heter på norska.

malena-bjorndahl-701

Leon tittar på svettiga mig och undrar vart jag tappat bort min t-shirt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lenkkiskorna och espadrillos.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dags för Leons middagsfika. Haha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På eftermiddagen, när Leon sov sin tupplur, hängde vi vid polen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ah! Hade fått med mig superprodukter från The Organic Pharmacy (fick testa från Cosmetique), älskade Tan Accelerator! Den skall ni testa om ni åker på solsemester! Kolla bilden nedan, så ser ni hur min hand glittrar gyllenebrun. Tänk den färgen på kroppen och i ansiktet – jo. Man blir nog snygg och fabulous med denna produkt och så behöver man inte vistas i solen så länge. (lade solskyddskräm under, 30 på kroppen och 50 i ansiktet)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mest satt vi dock i skuggan och lekte. Bäst var det om man fick vara utan blöja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

..Eller simma.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

malena-bjorndahl-0100

De stora vågorna var lite spännande.

malena-bjorndahl-1000594

Till kvällen samlades vi alla och åt på någon av de många trevliga restaurangerna.

malena-bjorndahl-5

Mamma.

På juldagen var vi ute och åt lite finare. Ni vet ett sådant ställe var en kypare tar beställningen, en står i givakt hela tiden och häller upp vatten och en tar hand om eventuell vinbeställning. Alla restauranggäster var fint klädda och det var festligt. Jag hade lilleman i famnen en stund, matade honom. Plötsligt spydde han upp tup en halv flaska ersättning och en Ellas Kitchen påse i min famn. Spyan rann ner för mitt knä och i mina LdiR mokkastövlar. Jag och mamma bytte en hastig blick över bordet, för i samma stund kom fyra kypare med vår mat. Det var en stund där jag valde att inte göra en grej över det, utan låtsas som om ingenting. Åt min mat och när vi en timme senare stegade ut, klatchade det hemtrevling i min ena stövel av varm spya, då jag gick…. Att sånt.

malena-bjorndahl-1000713

Ja, det är mangofläck jag har på klänningen.

malena-bjorndahl-1000792

Vi var nog alla med, även om jag nu bara visade mig, Leon och mamma.

malena-bjorndahl-2
Försöker lista upp lite grejs ni kan tänkas fråga om;) då jag så sällan hinner svara på kommentarer. Kameror som använts är Olympus, Nikon och Leica. Mina linnekläder från By Pias Design, bikini Panos Emporio, Leons handdukar och lakan från Littleheart, min skarf By Malene Birger, tröjan och mjukisbyxorna reaköp innan jul från H&M, smycke Efva Attling. Och snygg-vagnen är självklart Bugaboo.

You may also like...

14 Comments

 1. wow, great pics malena. leon is getting so big and his smile is amazing. i´m missing the casual, cozy time with my kids (we have visit italy when our first son was 3 month old it, was so amazing, he and the bugaboo) . now they are so big, they are going to schooland wanna meet friends every day, are making discussion with mummy etc. enjoy the time while leon is so small.. hugs katharina

 2. Härliga underbara bilder!
  Må solen och våren snart komma till oss
  Kramar

 3. Ser verkligen ljuvligt ut!
  Skönt att fly regnrusket som iaf råder där jag bor!!
  Kram Anna

 4. Men åh, det ser ju ut som en alldeles fantastisk resa! Så skönt att komma iväg till solen och värmen mitt i smällkalla vintern. <3

 5. …och den lilla och mamman… Ni behövde resan.

 6. Ser underbart ut=)
  var firade maken sin jul?

 7. Härliga bilder! Nu skulle man nog gärna vara i solen en vecka! Och roligt att läsa om hur det varit att resa med barn till södern, så småningom ska vi försöka oss på samma. 😛
  Och de där Ellas Kitchen påsarna är nog bland det bästa som finns! Enkelt och smidigt.

 8. Ser ljuvligt ut! Familjesemester ja, det är bara bäst! Man får tid tillsammans utan alla måsten som annars finns i vardagen.

 9. Men ååh vad skönt och avkopplande det låter med en semesterjul. Super fina bilder från resan har du också! 🙂

 10. Så utrolig fine bilder. Kul tekst også. Bilde nr. 2 og 3 er mine favoritter. Ha en fin tirsdag du og lillegutt.

 11. Fint med en sån familj. o underbara bilder!
  Hoppas tråkigheterna går över….

 12. “Jag och leon…” Firade din man jul ensam eller…? Ni är väl tilsammans ennu?

 13. Underbara semesterbilder på sötaste lilla Leon och hans vackra mamma <3 Det ser ut som om ni hade ett fantastiskt julfirande tillsammans!! Så fint och mysigt att åka iväg så hela stora familjen tillsammans tycker jag. Kram Sanna

 14. Vilka fina bilder du har delat med dig! Det var värst vad lillkillen verkar vara på hugget, varje bild där han syns så verkar han vilja slingra sig iväg och upptäcka världen. Haha, kanske finns det inte något barn i vagnen på de bilder där barnvagnen syns. Lille man kanske är ute på egna äventyr!
  Vädigt fina fotografier och fint ljus. Vad skönt det låter att ha hela familjen med sig utomlands i värmen över jul.

  Kram Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *