Love this post:Love this 12

Hello girls! Här kommer första “Frågor och svar”-inlägget! Mer kommer snart! Är det något ni ännu funderar över, släng in en kommentar 🙂

I kategorin “Frågor och Svar” hittar ni också mycket kul från tidigare inlägg!

Berätta om din familjehistoria! Är din familj ursprungligen från Kokkola eller är ni inflyttade? Är båda dina föräldrar finlandssvenska?
Svar: Båda mina föräldrar är svenskspråkiga, min mormor är finskspråkig. Pappa kommer från Karleby-Coccola och mamma från Larsmo. Pappa och mamma träffades i Vasa, i tiden, då båda studerade där. Mamma är lärare och pappa fastighetsförmedlare. Jag har en lillebror som är 1,5 år yngre än jag och en lillasyster som är nästan tretton år yngre än mig.

Jag har problem med mina cykelbyx-spanx, hur gör du för att de inte ska åka ner? I nåt inlägg skrev du att man kan fästa dem i BHn, men hur?
Svar: Det finns ju så många olika modeller! Det jag gillar med Spanx är att de inte rullar iväg. Jag har ett par svarta “cykelbyxor” som man kan haka fast i behån. (kolla här på hemsidan). Den är riktigt bra under tighta klänningar. Dock kan man också ha den utan att haka fast den, tycker inte den glider ner.

Snälla Malena, kan du rekommendera någon fin damstidning i Sverige? Vad läser du?
Svar: I och med att jag följer bloggar så har jag märkt att man mer sällan köper tidningar. Och om jag köper så är det oftast utländska tidningar. Från Sverige gillar jag Elle, Damernas Värld, Lantliv, Femina, Amelia, M-Magasine (brukar läsa mammas)… Humm, vilka har jag glömt nu?

Jag undrar hur ofta du dricker alkohol?
Svar: Tillräckligt ofta? 🙂

Jag undrar ifall du gillar att dricka te?
Svar: Ja, det gör jag, sitter med en stor kopp Roobois just nu. Annars är det varm choklad som gäller, har inte “lärt” mig dricka kaffe än.

Vilken skådespelare skulle du välja att spela dig i en film om ditt liv?
Svar: Meryl Streep! Fast måste tillägga här att jag älskar skådespelerskan Monica Bellucci, såg faktiskt filmen Maléna första gången denna höst. Fin film!

Jobbar du mycket utanför bloggandet?
Svar: Ja, det blir en hel del jobb, olika projekt t.ex fotograferar jag mycket för många företag, jobbar vid familjeföretaget och i vår kommer jag att ha många föreläsningar.

Hur viktigt är yttre skönhet, utseende för dig?
Svar: Det jag vet är att om man mår bra i själen så syns det också på det yttre. Det fungerar ju som en spegel hur man mår. Så ja, viktigt är det för mig.
Jag vill ta hand om min kropp, vårda den. Ge den tillräckligt med motion, fukt, vila, hälsosam mat och kärlek. Och så har jag självklart ett intresse för att laborera med sådant som gör mig glad, som att fläta håret, gå i högklackat eller ha nagellack.

Hur många språk pratar du? Och hur bra, på en skala från 1-10?
Svar: Mitt modersmål är svenska. Min finska var inte bra då jag var ung, alltså 4:or och 5:or i betyg i skolan (kanske motivationen inte riktigt var på topp), men då jag var 18år började jag sällskapa med en finskspråkig ung herre och då var tvungen att lära mig. Blev riktigt bra och tror jag skrev M i studenten. Maken är finskspråkig och vi pratar finska hos oss. Kanske jag är en 8:a? Talar flytande, men självklart söker jag efter ord ibland. Bättre att sälja på finska än på svenska. Engelska kan jag och tyska. Tyskan har jag läst som sagt i 11år, men den är mycket rostig. Hebreiska kan jag -1. Jodå, minus ett. Svårt språk, I tell you! Har också läst några kurser spanska och latin (vid Teologiska..). Harmas över att jag inte läst franska – hade haft mer nytta av den än tyskan.

Om du får välja ett enda klädmärke…vad väljer du då?
Svar: Svår fråga, gillar att blanda och ta det bästa från olika klädmärken. Men Hunkydory har alltid levererat.

En liten fråga om ditt breda hunkydory bälte som du bär så fint! Finns det att få tag på dem mera? Har sökt med ljus och lykta!
Svar: Hunkydory bältet har jag inte sett någonstans på flera år. Kolla Tradera!

Är en fairly ny läsare här och tycker din blogg är så otroligt fin o glad. Man blir alltid på gott humör av att titta in hit! Kunde du ge några tips på bra webbsidor för presenter (har speciellt problem med pappa o brorsan)?
Svar: Välkommen hit! 🙂 Oj, jag är inte heller särskillt bra på sånt! Köp en klocka till pappa härifrån och något roligt till brorsan härifrån!

Tänkte komma med lite “djupare” frågor. Har läst din blogg många år och har lääääääänge tänkt ställa dessa frågor. Är du troende och i såna fall hur syns din tro i ditt liv?
Svar: Ja, jag är troende. Jag har studerat Teologi vid Åbo Akademi, men blev inte präst:) Min tro syns i mitt vardagliga liv.

Och så lite ytligare frågor. Hur ung är du?(Oförskämda jag). Måste verkligen fråga eftersom jag inte vet om du är 22 eller 32:)
Svar: Jag är 30år, fyller i feruari, här kan du läsa om det trevligaste kalaset i mitt liv!

Tack till alla som gjorde min dag till den bästa dagen!

Hur många katter har ni?
Svar: Jag har en katt – Domino. Hon är 12år gammal och bott med mig hela studietiden. Hon är alltså den lurviga svartvita katten som ibland syns på bloggen. Och nu ligger halvt om halvt på tangentbordet!

Vad har ni för bil? (Vet inte varför det intresserar mig men du är inte riktigt typen som man tänker att kör bil, även om jag nog tror att du gör det, men det har kanske att göra med din stil?:))
Svar: Hahah, kul fråga! Fast jag genast tänkte att shit det vill jag inte ge ut:) Efter att vi flyttat till Huset så har både jag och maken bara några kvarter till jobbet. Han cyklar men jag behöver bil – så jag köpte en liten ljusblå Citroën. I Åbo hade vi en gammal röd Mercedes och efter det en gammal och fin Jaguar (tills vi kom till våra sinnesfulla bruk och kom på att vi egentligen inte behöver bil… bara en liten en).

Jag har inte följt dig längre än ett par månader, men jag är också lite nyfiken på att få höra mer om hur ni gifte er? (Det är visserligen väldigt privat, men det vore kul att höra om kläder, plats och annat skoj).
Svar: I kategorin Malenamis och Kärlekens Ever After och Bröllopstips kan du läsa om vårt bröllop och andras. Här är ett inlägg om Dagarna före den stora Dagen och här är några “privata” bilder jag velat dela med mig.

Hur gammal var du/din man då ni gifte er? Hur länge hade ni varit tillsammans? Var det han som friade, hur isf?
Svar: Jag var 27år gammal då jag gifte mig och min make var 26år (han är sex månader yngre än mig). Vi hade varit tillsammans i 545 dagar före vi gifte oss.
Han friade till mig efter vårt första gräl. Inget han planerat dock. Daget efter frieriet fick vi veta att vi skulle segla ner en båt till Medelhavet – läs här och här.

Från Coccola till Lissabon, från långkalsonger till bikini.

Hur vet man att man träffat de rätta?
Svar: “Den rätta” är aldrig ett uttryck jag själv har använt, så jag har lite svårt att svara på frågan. Det jag tror är att man skall vara med någon man älskar och som älskar en, någon man känner sig trygg med, en man kan vara sig själv med. Och att man aldrig blir still utan alltid vill sträva efter att vara god och göra gott. Tror också på magkänslan, men att kärleken kan göra en mycket blind.

Fortsättning följer…

You may also like...

5 Comments

 1. Photo by Emelie

  Tack för att du delar med dig! Det är väldigt kul att få läsa! 🙂

 2. Kul och intressant att läsa svaren 🙂

 3. Så gøy å lære deg å kjenne litt bedre! Jeg visste ikke at du var gift, og jeg trodde Domino var en gutt.. 🙂
  Gleder meg til fortsettelsen!
  klem

 4. Roligt att läsa dina svar om rätt så personliga saker!
  Eftersom jag själv är svenskspråkig (eller egentligen tvåspråkig) men har en sambo som är finskspråkig & vi talar finska hemma undrar jag hur du & din man tänker krig språkfrågor 🙂
  Har ni funderat på vilket språk ni vill att era (eventuella) barn skall gå i skola på?
  Och hur funkar det när ni umgås med din familj, pratar din man så bra svenska att han kan hänga med i diskussionen? Pratar alla bara finska när han är med? Eller pratar de svenska med varandra, men finska med honom?

 5. Hej Malena. I ett inlägg nämnde du att du använder dig av vision boards. Minns att du visade en bild av ett rum med en grön kakelugn som du haft i din vision board och sedan en bild av er fina gröna kakelugn i ert då nyköpta hus. I Himlaliv pratade du om mål och om att skriva ner dem. Jag är nyfiken på hur du jobbar med dina mål? Det här är en väldigt privat fråga, skulle ogärna svara på den själv 🙂 Det här är något som vi (i vårt land) sällan talar om. Därför blev jag väldigt glad när du pratade om det i Himlaliv.
  Tack för att du delar med dig av din livsglädje och inspiration och grattis till bloggprisen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *