Love this post:Love this 12

Förra helgen åkte jag ner till södra Finland. Först hälsade jag på Systeryster i Åbo. Vi gick på marknad vid åstranden och åt ost och oliver. Lunch vid Tintå. Vi tog två gånger efterrätt.

Sedan åkte jag ner till Ekenäs för att hälsa på mina vänner.

Vårens snyggaste trench coat från Lexington, klänningen likaså. Stövlar Henri Lloyd och smycke Efva Attling. (för nya läsare så vill jag ni vet att jag har den stora äran att ha varit ambassadör för dessa märken redan i flera år)

På lördagen körde vi runt och jag fick se Fiskars. Troligen de vackraste stället i hela Finland. Alldeles magiskt vackert! Det var varmt och folk, vill nästa kalla dem för “hipsters”, satt vid utekafeér och solade. Här kunde man se konstnärer och författare. De flesta hade skägg, roliga strumpor och coola glasögon.

Det var gustavianskt och hypermodernt. Om vartannat.

I gallerian träffade jag på Matleena. En underbart färgsprakande personlighet! Hon hade just flyttat tillbaka till Finland efter flera år i London och hon berättade glatt om hennes arbete nu, med alla konstnärer och rummen hon målat i veckan. Och så bjöd hon på bål.

Hanna berättade om Fiskars historia och jag lovade mig själv att komma hit pånytt denna sommar. Otroligt vackert ställe!

You may also like...

3 Comments

  1. Fiskars på sommaren är underbart vackert! Speciellt under kvällssolen, magiskt <3 de får du verkligen inte missa!
    Kram -e

  2. Fagervik (Ingå) är snäppet vackrare sommartid! ? Bara en liten bilfärd från fiskars. Pröva det! Tycker själv nämligen fiskars är aningen sterilt.

  3. Så härligt ställe, besökte det sommartid för flera år sen och körde där igenom på påsk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *